Gänget bakom Sample vill konkurrera om din tid.
1 av 3
Gänget bakom Sample vill konkurrera om din tid. - Foto: Sample / Montage
Så här ser Sample ut på iPhone.
2 av 3
Så här ser Sample ut på iPhone. - Foto: Anthony Lagoon / Sample
Kommer de lyckas förändra sättet vi konsumerar videoklipp i mobilen?
3 av 3
Kommer de lyckas förändra sättet vi konsumerar videoklipp i mobilen? - Foto: Sample

"Målet är att förändra sättet vi konsumerar video i mobilen"

Den har precis släppts i App Store. Appen med ett slags Twitterflöde endast bestående av videoklipp från Youtube och Vimeo. Den heter Sample – och bakom står en 17-åring från Stockholm.


"Enkelt och lovande"

Nyheter24 fick förhandstesta Sample. Det är en tjänst som fungerar som Vine eller Instagram – men med endast längre klipp. Sett till längd och storlek på klippen går det snabbt att både ladda och spela upp.

Funktionen att swipe:a över skärmen för att spola är enkel och lovande, men den fungerar inte klockrent i nuläget. Det kommer nog säkerligen förbättras till nästa version.

Det ska dock sägas att appmarknaden är sjukt svår att ens ta sig in på. Kommer Sample över den där första tröskeln så kan det bli spännande att följa Hellermark och de andra.

STOCKHOLM. Det finns miljarder videoklipp på nätet, inte minst på de stora sajterna Youtube och Vimeo. Nu har en svensk 17-åring fått idén att skapa en app där man kan samla det bästa.

Med Sample vill Joel Hellermark och hans team kunna utmana exempelvis Twitter om användarnas tid och uppmärksamhet. På torsdagen gick appen live i App Store och finns därför tillgänglig för iPhone.

– På lång sikt är målet att förändra sättet vi konsumerar video på mobilen, säger han till Nyheter24.

Vem är du?

– En 17-åring från Stockholm med stor passion för design och tech.

För närvarande jobbar sex personer med projektet. Nu vill du ha in feedback från användare för att kunna förbättra den på kort sikt.

"Ser inga konkurrenter"

Appen fungerar så att användare kan följa andra personer eller olika flöden av videoklipp från Youtube och Vimeo. Man kan lägga upp ett klipp genom att i appen söka på de två sajterna. Utseendet på användarens flöden ser ungefär ut som Instagram.

Hellermark ser inga konkreta konkurrenter för Sample.

– Vi ser inga konkurrenter i form utav liknande tjänster utan slåss om användarnas tid mot andra tjänster de använder kontinuerligt, som Twitter, säger han.

Så här ser Sample ut – se deras egna video:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.