Nätstorm efter Vineklipp på barn som röker marijuana

"Du borde bli inlåst. Det där barnet behöver komma långt bort från dig". Så lyder en av många reaktioner på ett Vineklipp som visar ett barn som röker marijuana. Nu pågår en jakt på klippets egentlige upphovsman.


En smärre nätstorm har tagit fart den senaste veckan. 

Anledningen?

Ett videoklipp, postat via videotjänsten Vine, som visar ett barn – som röker marijuana. Barnet, iklädd en Musse Pigg-tröja, kan ses sitta på toaletten och röka på en cigarett som sedan skickas vidare till övriga i rummet.

Samtidigt hör man en vuxen man skratta i bakgrunden.

Det aktuella klippet laddades ursprungligen upp av användaren @ChiefSmokes, med rubriken "Wow fucked up parents", i förra veckan. Klippet tog genast fart och spreds över 30 000 gånger på Twitter och 4 500 gånger på Vine.

"Det här är vidrigt"

Kaliforniabördige användaren @NikoWavy laddade sedan ner klippet och spred det vidare via sitt eget Twitterkonto. Under eget namn. Något som han inte borde ha gjort. Twitterinlägget re-tweetades nämligen över 39 000 gånger och @NikoWavy pekades så småningom ut som upphovsman och en av de ansvariga.

"Du borde bli inlåst. Det där barnet behöver komma långt bort från dig", löd en av kommentarerna.

"Det här är vidrigt", löd en annan.

Stormen fortsatte sedan på Reddit, där användaren skidoorider21 meddelade att hen laddat ner klippet och anmält det till socialtjänsten i Kalifornien, "där upphovsmannen kommer ifrån".

@NikoWavy förklarade dock sin oskuld på Twitter.

Vem som ligger bakom klippet, och vilka föräldrarna egentligen är, har ännu inte framkommit.

Kolla in Vineklippet nedan:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.