Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu vågar svenskarna stå för sitt nätdejtande

- 24/04/2014, 11:35 -
Inga konstigheter.
1 av 2

Inga konstigheter.

TT NYHETSBYRÅN

Det är inte längre tabu att leta kärlek online.
2 av 2

Det är inte längre tabu att leta kärlek online.

Bertil Ericson / SCANPIX

Inte länge tabubelagt: Nätdejtandet har blivit ett naturligt sätt att träffas på. I alla fall om vi ska tro utövarna själva.

SVERIGE. Snart är det du som inte nätdejtar som är en outsider. Det menar Olle Morin, VD på dejtingsajten Mazily.se som frågat sina medlemmar hur de ställer sig till att berätta för omgivningen om sitt nätdejtande. 

Inte längre hysch hysch

Deras undersökning visade att närmare 92 procent av de svenskar som dejtar på nätet är helt eller delvis öppna med det. 

– I takt med att nästan alla känner någon som nätdejtar öppet eller rent av träffats via nätet så är det inte längre så mycket hysch hysch, menar Morin. 

Åtta procent är hemliga nätdejtare

45 procent av medlemmarna svarade i en enkät att de är helt öppna med sitt nätdejtande. Endast åtta procent svarade att deras nätdejtande är något de helst behåller för sig själva. 

Berättar inte för släkten och på jobbet 

– Vissa är fortfarande lite försiktiga med att sprida det till sin arbetsplats eller yttre släkt, men på en direkt fråga så är det väldigt få som skulle neka, säger Olle Morin i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det finns förstås olika hög status i olika sätt att träffas. Nätdejting är ännu inte högst på skalan här, men när man tänker efter så är det ju egentligen rätt löjligt att ranka dem. Att råka stöta ihop i fyllan och villan på krogen är kanske inte så mycket mer sofistikerat.

Blir betraktade som Outsiders

Snart kommer de singlar som inte nätdejtar att betraktas som udda fåglar, menar han. 

– På sikt tror jag att singlar som inte nätdejtar kommer att ses på med samma ögon som de som inte använder sociala medier så som Facebook, Instagram eller kanske Twitter. Lite som outsiders.