Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

70 procent av Googles anställda är män

- 30/05/2014, 14:16
Mycket män på Google.
1 av 2

Mycket män på Google.

AP

 Googles grundare Larry Page och Sergey Brin.
2 av 2

Googles grundare Larry Page och Sergey Brin.

70 procent av Googles anställda är män, och 61 procent är vita. Det framgår av it-jättens egna studie.

USA. Googles studie visar brister i mångfalden bland personalen. Företaget har tidigare motsatt sig att publicera uppgifter om medarbetares hudfärg och kön, men nu har de ändrat sig. 

"Inte i närheten"

"Google är inte i närheten av där vi vill vara när det kommer till mångfald och det är svårt att anta den utmaningen om man inte är beredd att diskutera problemen öppet", skriver Google i studien. 

Männen dominerar

70 procent av medarbetarna på Google är män, och 61 procent är vita. 30 procent är asiater medan endast 2 procent är Afroamerikaner. På ledningsnivå är siffrorna ännu dystrare, där 79 procent utgörs av vita män.

Svårt att rekrytera

Det finns flera anledningar till varför it-företag har problem att rekrytera kvinnor eller minoriteter, skriver Google. Bland annat hänvisar de till siffror som säger att endast 18 procent av de som har en datavetenskapsexamen är kvinnor.