Här är galna svenska matsuccén på Youtube

De skriker ut ingredienserna, kastar mat och hugger med en yxa i både matbordet och den färdiglagade maten.


Personerna bakom Regular Ordinary Swedish Meal Time:

Isak Anklew, Co-creator och administratör.

Niclas Lundberg, Co-creator och kock.

Niklas Odén, producent och social media manager.

Tom Brännström, souschef.

Ander Söderman, kameraman.

De fem unga männen bakom Youtube-kanalen Regular Ordinary Swedish Meal Time har en minst sagt ovanlig matlagningsstil. För Nyheter24 berättar de att det är något som har vuxit fram organiskt sedan starten år 2011. 

– Om man kollar på första avsnittet som vi gjorde Januari 2011 och sedan direkt kollar på vårt avsnitt "Crucified Carrot Cake" som vi gjorde i Mars 2014 så kan man ganska tydligt se att vi infört en hel del nya element längs vägen. Skrika och kasta saker är nog en förlängning av Niclas persona som han går in i så fort kameran går igång.

Mer än en kopia

Men för den som har sett amerikanska Epic Meal Time framstår de nästan som en svensk kopia.

– Epic Meal Time heter "Epic" för att de gör episk mat. Vi heter Regular Ordinary Swedish Meal Time, för att det är helt vanlig normal svensk matlagning.Vi har alltid sagt att vi tagit vår inspiration från Epic Meal Time. Allt började som en ren replik på deras videos, men nu tycker vi att vi är så pass annorlunda att vi inte kallar oss för en kopia, säger de.

Och nu har andra tagit efter.

– Vi har nu även “egna kopior” i form av bland annat “Hungarian Meal Time”.

Ni har nu över 190 000 likes på Facebook. Varför har ni blivit så stora?

– Vi skulle nog vilja säga att dom som gillar oss gillar det vi inte står för, dvs det lagom, vanliga, tråkiga i att bo i Sverige. Att helt vända på begreppet att vara en tråkig svensk och göra det till en våldsam härlig gryta av känslor och fysiska utfall är nog bara något som dom dras till. 

Skulle ni säga att ni är för eller emot matkrig?

– Vi är helt vanliga normala svenskar, vars förfäder plundrade och mördade folk (och mat). Krig med mat, eller krig som uppstått på grund av mat?

Här kan du kolla in deras senaste galna pizza-video:

Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!