Får sparken efter rasistiska uttalanden.
Får sparken efter rasistiska uttalanden.

NiP-spelare i blåsväder igen – får sparken efter rasistiska uttalanden

Efter rasistiska uttalanden får nu två stjärnspelare i NiP sparken, kort efter det att de stängdes av av spelutvecklarna själva.


NiP

NiP, eller Ninjas in Pyjamas som de egentligen heter, är en av Europas kändaste e-sportorganisationer med sin huvudbas i Sverige. Organisationen har just nu två verksamma lag, ett i Counter-Strike och ett för League of Legends.

Nyheter24 skrev tidigare i år om de två NiP-spelarna Erlend "Nukeduck" Holm och Alfonso "Mithy" Aguirre Rodriguez och deras rasistiska uttalanden under matcher. 

Under måndagen rapporterade Fragbite att de båda spelarna blivit avstängda från League Championship Series och Challanger Series efter ytterligare stötande uttalandet. Enligt rapport ska de ha anmälts för stötande kommentarer i 30 procent av alla spelade matcher, skriver Fragbite.

Får sparken 

Men det slutar inte där. Kort efter besked om avstängningen valde den svenska organisationen NiP att sparka de båda spelarna, skriver Nyheter24:s systersajt Fragbite.

Nästa match i 2014 EU Challanger Spring Serier går av stapeln den 12 juni och Nukeduck och Mithys efterträdare väntas presenteras inom kort. 

/
Nip
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!