Torsdag 22 Apr
Stockholm

Hennes toplessbild inspirerar andra cancerdrabbade kvinnor

Hennes selfie inspirerar andra cancerdrabbade kvinnor.
1 av 3
Hennes selfie inspirerar andra cancerdrabbade kvinnor. Foto: Faksimil Flat & Fabulous
Sara Bartosiewicz-Hamilton och Barbie Ritzco.
2 av 3
Sara Bartosiewicz-Hamilton och Barbie Ritzco. Foto: Faksimil Flat & Fabulous
Hennes selfie har blivit viral.
3 av 3
Hennes selfie har blivit viral. Foto: Faksimil Flat & Fabulous

Barbie Ritzco fick i samband med sin cancer operera bort sina bröst och valde att inte sätta in implantat. Nu inspirerar hon andra kvinnor som befinner sig i samma situation – med en toplessselfie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

USA. När veteranen Barbie Ritzco diagnosticerades med bröstcancer fick hon genomgå många behandlingar och försökte flera gånger att rekonstruera sina bröst som hon tidigare plockat bort. Men varje gång gick något fel och tillslut bestämde hon sig för att fortsätta utan inplantat, skriver Today health. 

Hon upptäckte då att det inte fanns så mycket stöd för kvinnor som faktiskt valt att ta bort sina bröst helt och startade därför tillsammans med vännen Sara Bartosiewicz-Hamilton Faceboogruppen "Flat & Fabulous", för att stötta kvinnor i samma situation. 

La upp selfie

I den la Ritzco upp en selfie på sig själv där man ser hennes bröst och en hjärtformad tatuering som hon tatuerat på bringan, skriver Today health

Den 26:e september i år avled Ritzco av sin sjukdom, men bland cancersjuka kvinnor lever hon minst sagt kvar. Hennes selfie har nu blivit viral och sprids av många i ett försök att lyfta Ritzco och normalisera faktumet att inte operera in inplantat efter att ha tagit bort brösten. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela