Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snapchat uppges vara hackat – 200 000 nakenbilder kan läckas

- 10/10/2014, 20:52 -
Snapchat uppges vara hackat.

Snapchat uppges vara hackat.

Snapchat inc

Hackare varnar för att hundratusentals nakenbilder som sänts via den populära appen kommer att spridas på nätet.

Tidigare i veckan ska en anonym användare på forumet 4chan påstått sig ha hackat sig in i Snapsave, en bildsparande tjänst som låter användare av Snapchat lagra bilder som mottagits innan de självförstörs.

På fredagskvällen kom uppgifter om att en hackare säger sig ha tillgång till hundratusentals bilder, skriver Yahoo.

Hundratusentals privata bilder

Hackaren ska även påstå att bilderna inom kort kommer att laddas upp på en sökbar databas, vilket innebär att bilderna kan spåras direkt tillbaka till användarnas Snapchat-namn.

I en tråd på 4chan, som ursprungligen upptäcktes av bloggaren och sociala medier-strategen Kenny Withers, varnas användare för att det kan röra sig om upp emot 200 000 bilder, många av dem av avklädda och av pornografisk art.

Bilderna påstås läcka på söndag

Bevis på att Snapchat har hackats ska enligt Yahoo vara ett inlägg som gjorts av en användare på 4chan som påstår att hela läckan kommer att äga rum den 12 oktober, alltså nu på söndag.


Trådar på forumet fylls nu med nyheten om den förestående läckan, redan kallad "The Snappening". Attacken kommer även bara veckor efter hackningen av flera kändisars mobiltelefoner och spridning av deras nakenbilder på nätet, vilket kallats "Fappening".

Snapchat har ännu inte kommenterat uppgifterna.