Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De äter chili och piskar sig med brännässlor

- 21/10/2014, 14:00 -
Dumbass Productions.
1 av 5

Dumbass Productions.

Jonathan Borg.
2 av 5

Jonathan Borg.

Hampus Oredsson.
3 av 5

Hampus Oredsson.

Ur filmen "Bada naken!"
4 av 5

Ur filmen "Bada naken!"

"Däckhoppning 3.0"
5 av 5

"Däckhoppning 3.0"

"Vår plan är självklart att vi ska kunna leva på det". Nyheter24 har intervjuat killarna bakom Dumbass Productions.

De har känt varandra sedan grundskolan och är i dag bästa vänner. Jonathan Borg, 18 och Hampus Oredsson, 17, är killarna bakom Youtubesuccén "Dumbass Productions".

"Det blev bara så"

Idén kom efter att de umgåtts intensivt under en längre period.

– Vi är två riktigt nära vänner som gillar att göra vardagen lite mer spännande, det blev bara så, berättar de för Nyheter24.

På kanalen kan man bland annat se hur Hampus sätter fast ett papper med hjälp av en häftapparat på Jonathans rumpa. Det går att titta på när Jonathan testar att äta en av världens starkaste chilisorter och hur Hampus frivilligt blir smiskad med brännässlor.

"Vi har liksom inte några gränser"

Hampus berättar de för det mesta gör stunts och andra galna idéer. De håller även på med en del sketcher på sidan av.

– Vi har liksom inte några gränser, så länge vi själva tror på idén så kör vi, säger Hampus.

De hämtar inspiration från bland annat Jackass och Dudesons.

Innan Dumbass Productions

Grabbarna har inte alltid varit ett team. Innan de möttes och blev bästa vänner så hade Jonathan en egen kanal vid namn "DumbassHunnah".

– Jag har gjort videos på Youtube långt innan själv. Jag filmade med olika vänner varje gång tills de inte ville filma längre. Jag brinner däremot för att filma, så jag körde vidare själv.

Efter ett tag tröttnade Jonathan på att filma själv.

– Det var svårt att filma själv, man blev väldigt begränsad. Kameran stod bara rakt framifrån och det var liksom inte så spännande.

Jonathan skrev till Hampus, eller Stampe som han även kallas, på Facebook och frågade om de skulle köra tillsammans och han tackade ja. Sedan dess har de hållit ihop.

Varför ska man kolla på er?

– Jag tror att man vill kolla på oss, för att man aldrig vet vad som händer i nästa video. Vi kommer alltid på något nytt. Ta till exempel vår miniserie "Hur känns det?". Där tar reda på hur saker som människor normalt inte vill utsätta sig för känns. Till exempel en pungspark, att snärtad av nässlor och en massa annat.

"Vi håller på så länge det är roligt"

Jonathan berättar att han är mer motiverad till själva projektet än Hampus.

– Jonathan har hållit på med det här i flera år. Jag har bara kommit in nu i slutet men jag håller på och lär mig, berättar Hampus.

En sak har de dock gemensamt. Pengarna. Även om de tjänar pengar på det idag så går det mesta till att köpa ny utrustning för att kunna göra filmerna bättre.

– Vår plan är självklart att vi ska kunna leva på det, vi håller på så länge det är roligt.

Killarnas Youtube-kanal hittar ni här: