Onsdag 1 Dec
Stockholm

Emelie hjälpte hemlöse Reddit-killen: "Erbjudit honom vår soffa"

Throwhomelessway och Emelie.
1 av 3
Throwhomelessway och Emelie. Foto: Privat
Det var självklart för Emelie Landerholm att hjälpa till.
2 av 3
Det var självklart för Emelie Landerholm att hjälpa till. Foto: Privat
Här är inlägget på Sweddit.
3 av 3
Här är inlägget på Sweddit. Foto: Faksimil Sweddit

Den irländsk-svenske killen sökte tips på Reddit om att vara hemlös i Stockholm. Han fann verklig hjälp och vänskap i Emelie Landerholm, 25.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fick en riktig födelsedag – tack vare Reddit

26-åriga Stephie, som också var hemlös, skrev på Reddit tidigare i år om att hon ville fira en "vanlig" födelsedag. Sweddit-användarna slöt upp och hon kunde äta hamburgare och gå på bio, precis som hon velat.

STOCKHOLM. Det började som ett ganska sorgset inlägg på Reddits svenska underforum Sweddit. Men nu har historien om Redditanvändaren Throwhomelessway som flyttade från Irland till Sverige för att leva på Stockholms gator fått en ny, glad vändning.

Mycket tack vare att han träffade Emelie Landerholm, 25. Hon fick reda på tråden tack vare en vän och bestämde sig för att stämma träff och hjälpa killen som nyss kommit till stan.

– För mig föll det sig naturligt att hjälpa honom, jag har allt det som inte han har, men vill ha. Då vill jag gärna dela med mig så mycket av mitt och min hjälp som jag kan. Jag tänker att det lika gärna hade kunnat vara jag, och då hade jag hoppats på att någon gjort detsamma för mig, säger Emelie till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag har alltid velat hjälpa människor, mina föräldrar lärde mig att man ska dela med sig och att alla är lika värda. Det sitter i ryggmärgen på mig. Och det borde det göra på alla.

"Vi kom på att vi båda spelar Dota 2"

Hon fick höra om killens jobbiga bakgrund och allt som fick honom att lämna hemlandet Irland för att flytta till Sverige. Valet på land föll på släktbanden – han har nämligen även ett svenskt medborgarskap. Emelie berättar att han var otroligt vänlig.

– Det roliga var att vi har en ganska så lika bakgrund ändå, båda har upplevt saker som har varit nedslående och jobbiga att hantera, men kom överens om att det viktigaste är att i dom jobbigaste stunderna bara kämpa på, lite till.Men vi pratade inte bara om såna tunga saker, vi kom också på att båda två spelar datorspelet Dota 2, att vi båda har katter, och gillar samma tv-serier, säger hon.

Bor hos sin faster

Nu har Throwhomelessway fått någonstans att bo tills han fått ordning på livet i Sverige. Drömmen är fortfarande att kunna plugga i Stockholm. Så här skrev han i ett inlägg på Reddit på fredagsmorgonen:

"Lyckligtvis har jag nu tak över huvudet hos min faster".

"Erbjudit honom vår soffa"

Emelie berättar att hon och hennes sambo drog en lättnadens suck när de hörde att det löst sig för honom. Men skulle han få problem igen finns det ett hem i Stockholm där han är välkommen.

– Vi har bytt nummer och är vänner på Facebook och sådär. Han är alltid välkommen hit, jag och min sambo har redan erbjudit honom vår soffa om han någonsin skulle behöva den. Vi har faktiskt blivit vänner på riktigt. Det känns jättekul, säger hon.

Nyheter24 har valt att inte publicera killens namn med hänvisning till hans utsatta situation.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela