Söndag 16 Maj
Stockholm

Familjeliv hackades – spammades med SD-propaganda

Hackades.
1 av 2
Hackades. Foto: Faksimil familjeliv.se
2 av 2

För tredje gången på ett år har forumet Familjeliv blivit hackat.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jätteforumet Familjeliv åter blivit hackat, skriver Dagens Media. Enligt tidningen är det tredje gången bara i år – och den här gången svämmades sajten över med SD-propaganda. Under söndagen började budskapet "SD 2015" dyka upp i ett stort antal trådar på forumet.

"Efter en stund postades tråd på tråd med äckliga bilder och SD-propaganda. Till slut var forumet helt översvämmat och jag bläddrade i alla fall bakåt 26 sidor på forumet och det var bara trådar från hackaren", skriver en anonym användare till Dagens Media.

"SD-material och mindre roliga bilder"

Strax efteråt stängdes hela forumet tillfälligt ned, strax efter det att hackaren börjat posta nya trådar från andra användares konton skriver Dagens Media. Familjelivs vd Emma Robson bekräftar det inträffade i ett mejl till Dagens Media.

"Vi informerades om incidenten kl 20:51 och beslutade att ta ner sajten (inkl FP och BT) kl 21:21. Det var inte en säkerhetslucka utan endast spam med skadlig kod. Vi gick igenom inlägg som postats genom den skadliga koden i andra användares namn och tog bort dessa, samt de ursprungliga inläggen. Vi tog upp den första servern ca 21:54, hela sajten kom upp några minuter senare", skriver hon till tidningen. 

"Ingen behövde byta sitt lösenord"

Hon fortsätter med att fastslå att användarna inte behöver vara oroliga för sina kontouppgifter:

"Det är inte frågan om ett intrång och ingen behövde byta sitt lösenord. Det spam vi såg har inte heller spridit virus eller liknande, utan enbart spridit vidare sig själv. Det som postades var bland annat SD-material och mindre roliga bilder men togs bort direkt av oss", skriver Robson till Dagens Media.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela