Bye, bye "feeling fat".
1 av 2
Bye, bye "feeling fat". - Foto: TT Bild/Faksimil/Montage
Facebook har lyssnat på kritiken.
2 av 2
Facebook har lyssnat på kritiken. - Foto: TT Bild

Facebook tar bort tjockis-emojin efter proteststorm

Nu kan du inte längre känna dig tjock på Facebook.


Efter vilda protester är nu tjockisemojin ett minne blott. Du får helt enkelt inte längre känna dig tjock på Facebook.


Det var i tisdags som Facebook tog beslutet att ta bort ”känner mig tjock” från valbara sinnesstämningar i statusuppdateringen.

”Vi har hört att ”känner mig tjock” som valbar sinnesstämning kan förstärka negativa kroppsuppfattningar, speciellt för människor som lider av ätstörningar. Så vi kommer att ta bort ”känner mig tjock” från listan av alternativ”, skriver en talesperson för Facebook i ett mejl till tidningen Time.


Och det var väl ändå ett himla bra beslut.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du använda emojis?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Klart uppåt på Asienbörser

Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

idag 02:00
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.