1 av 4
- Foto: Claudio Bresciani / TT
2 av 4
- Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG / TT
3 av 4
- Foto: AP / TT
Undvik folksamlingar.
4 av 4
Undvik folksamlingar. - Foto: NTB scanpix

7 tips för att få snabbare internet nu

Händer det att favoritserien på Netflix bryts mitt i? Det kan bero på att du har placerat din router på fel plats i hemmet.


Om din uppkoppling till internet bryts ofta kan svaret vara så enkelt som att du har ställt din router på fel plats, det skriver Huffington Post.

Jason Cole är doktorand i fysik i London, och han har matematiskt räknat ut hur man ska placera sin router i hemmet för att få bästa möjliga uppkoppling.

Genom att studera hur routerns elektromagnetiska fält sprids i en lägenhet kom han fram till den perfekta platsen. Här är några saker som du bör tänka på för att slippa hack i filmen.

1. Placera den centralt

Många försöker gömma undan sin router i något hörn i lägenheten, men det är en taktik som fungerar dåligt. Istället ska routern stå så centralt som möjligt, och helst ska du kunna se den från därifrån du använder nätet.


Bildkälla: TT Bild

2. Undvik metall

Metall försämrar och stör signalen som routern sänder ut. Det kan därför vara bra att hålla den långt ifrån kakburken i köket.

3. Bo inte i betongen

Betong är en av uppkopplingens värsta fiender, då signalen studsar mot väggarna. Har du många betongväggar hemma kan det därför vara svårt för signalen att nå hemmets mörkaste vrår.

4. Undvik micron


Bildkälla: TT Bild

Microugnar skickar strålning på samma frekvens som din router. Det är alltså inte så konstigt om nätet hackar varje gång du värmer din kvällspirog. Micron och routern är därför långt ifrån bästa vänner och bör hållas isär för att minska risken för störningar.

5. Håll den högt

Signalen sprids åt alla håll, inte bara rakt fram. Har du en övervåning där du gärna vill komma åt vad som händer på nätet, se till att placera routern högt upp.

6. Peka den rätt

Hur du vrider routerns antenn spelar mer roll än vad man kan tro. Har du antennen liggandes når täckningen längre rakt fram men vill du ha täckning på fler våningar bör du vrida antennen uppåt.


7. Undvik folksamlingar

Signalen störs av vatten och fukt, och som alla vet består vi människor mestadels av just vatten. För bästa möjliga uppkoppling är det därför bäst att undvika att ha vänner, eller i alla fall att be dem andas lite försiktigt om de kommer på besök.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!