Hon näthatades för sin kropp – hennes sätt att svara slår det mesta

Hon lyssnade på nätkommentarer och fixade sin kropp till "det perfekta" för att visa hur skeva idealen är.


Cassey Ho är fitnessgurun känd för sin Youtube-kanal Blogilates, där hon bland annat lär ut pilates.

Och som typ alla andra tjejer på internet så tvingas hon stå ut med bittra människor som skriver elaka kommentarer om hennes kropp.


Bildkälla: Faksimil Youtube

Så hon bestämde sig för att lyssna på hatarna: och designade "den perfekta kroppen", utifrån "önskemål" från de som kommenterat på hennes Youtube.

Med Photoshop ändrade hon sin kropp totalt – fixade tigh gap, smalare midja, bytte ögonfärg, förstorade brösten.

Innan hon publicerade videon på nätet la hon ut en bild på Instagram med sin ”nya, perfekta” kroppen utan att berätta för någon att hon trixat med den i Photoshop.

… och till och med med sin ”perfekta” kropp kom samma typ av kommentarer. Nu var hon ”anorektisk” och ”gapet mellan hennes ben är så oattraktivt”. Medan vissa tyckte att hon är helt perfekt.

Själv kommenterade hon efteråt:

”På samma bild både hyllar och dissar människor min kropp. Vad som oroar mig mest är 1. Att vissa tror att det här är äkta och ser min kropp som någon form av ”mål” och 2. Att vissa fortfarande inte tycker att min kropp är tillräckligt snygg”.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.