Så stort är internet utskrivet på papper

- 11/05/2015, 23:28 -
16 miljoner träd stort är internet.
1 av 2

16 miljoner träd stort är internet.

Ap / TT

2 av 2

Ap / TT

Det är brakstort!

Har du någonsin undrat hur stort internet skulle vara om det skrevs ut på papper?? Kanske inte, men det är det några forskare i Storbritannien som har varit nyfikna på. Och nu har de gjort en uppskattning på hur stort internet faktiskt är, om allt skulle skrivas ut på vanliga A4-papper.

Forskarna började med att ta reda på hur många sidor det faktiskt finns på nätet. Svaret är 4,54 miljarder olika sidor. Nu hade de inte riktigt tid att gå in på varje sida för att titta hur mycket material som fanns, så istället gjorde de ett uppskattat genomsnitt. Forskarna menar att varje sida på internet motsvarar ungefär 30 utskrivna sidor på papper.

Efter det var matten enkel och svaret är alltså att internet är 136 miljarder A4-sidor stort, om hela balunsen nu skulle skrivas ut. Abc News, som skriver om undersökningen, har inte räknat ut hur lång tid allt skulle ta att göra på en vanlig kontorsskrivare, men de uppger ändå att det skulle krävas ungefär 16 miljoner träd för att skapa pappret till skrivaren.

Bildkälla