Tisdag 25 Jan
Stockholm

Hennes verkliga bild av bröstcancern hyllas: "Här är er jävla medvetenhet"

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Hon la upp bilderna för att öka medvetenheten kring strålbehandling och dess hemska effekter som det kan ha på kroppen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det här är Jenn Alter, även kallad Pushininthepin på Tumblr. För en vecka sedan la hon upp några bilder på hur hennes bröst såg ut efter att hon genomgått strålbehandling i 35 dagar för sin bröstcancer för två år sedan.


Tumblr

"Här är din jävla bröstcancermedvetenhet." skrev Jenn ihop med bilderna, för att öka medvetenheten kring hur cancer kan se ut på riktigt.


Tumblr


Tumblr

– Det är ärr, illamående, smärta, flintskallighet, bränd hud, och brustna hjärtan. Om det inte får dig att känna 'medvetenhet' så vet jag inte vad som kommer det, skriver Jenn på sin Tumblr.

Jenn tar ställning mot de bröstcancerkampanjer som har sexualiserat sjukdomen. Hon skriver om kampanjen "No bra day" som uppmuntrade kvinnor att kasta BH:n i en dag för att öka medvetenheten kring bröstcancer.

– Bröstcancer är inte sexigt, det handlar inte om att rädda brösten, det handlar inte om att kasta sin bh i en dag, vilket är egentligen bara en ursäkt för kvinnor att lägga sexiga bilder på sina bröstvårtor.

Hennes inlägg har fått hundratusentals delningar och Jenn har fått stöd ifrån många.

– Jag har fått minst hundra meddelanden från människor som berättar att jag har förändrat hur deras syn bröstcancer och cancer i allmänhet, skriver hon på bloggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela