Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här kan vara Anonymous nästa steg i kriget mot IS

- 20/11/2015, 08:02 -
1 av 4

TT Bild

2 av 4

tt bild

3 av 4

tt bild

4 av 4

tt bild

Islamiska staten och Anonymous är i krig. Och nu verkar det som att hackarna är beredda att ta nästa steg i kampen mot terroristerna.

Efter terrorattackerna i Paris förra fredagen gick hackernätverket Anonymous ut med ett hårt budskap; Anonymous förklarar krig mot IS.

Under veckan har Anonymous lyckats stänga ner flera Twitter-konton kopplade till iS, och efter stora påtryckningar har chattappen Telegram blockat flera IS-konton.

Bild:TT

Och enligt nyhetssajten Quartz tar nu Anonymous nästa steg i kampen mot terroristerna – genom att hacka Playstation-konsoler.

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat har mycket av IS kommunikation inför Paris-attackerna skett via just Playstation, eftersom den kommunikationen är mycket svår att spåra.

Bild:TT

Anonymous har tidigare varit framgångsrika när det gäller att hacka Playstation-kommunikationer, och därför bör deras nästa steg vara att ge sig på Sonys nätverk, skriver Quartz.

Här är videon där Anonymous förklarar krig mot IS: