Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Studenterna spelade in en reklamfilm – resultatet kommer göra dig tårögd

Fin film.
1 av 3

Fin film.

FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE

Bröderna går.
2 av 3

Bröderna går.

FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE

Slutet har en extrem twist.
3 av 3

Slutet har en extrem twist.

FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE

Nyheter | 15/12/2015 19:16

Två studenter från en filmskola i Tyskland skapade en reklamfilm för whisky. Resultatet är så underbart vackert.

Filmen startar med en promenad genom vackra landskap. Två bröder är ute på äventyr. Det känns som vilken reklamfilm som helst. Vackert, med poetisk berättarröst och finstämd musik.

Sen händer någonting. Någonting fantastiskt starkt. Den ger tittaren en stor klump i halsen och gråt i ögonen. Slutet är så oväntat och dramatiskt att det korta alstret bör belönas med en Oscar eller liknande.

Filmen är skapad av studenterna och regissörerna Daniel Titz och Dorian Lebherz som studerar film på Film Academy of Baden-Württemberg i Tyskland. Filmen har än så länge mer än 800 000 strömningar. Och det lär öka. Reklamen har av amerikanska Adweek blivit kallad "det bästa studentjobbet någonsin?".

Whiskyn som reklamen är föreslagen för är Johnnie Walker, och är inte på något vis beställt av tillverkarna. Även om de säkert inte klagar över publiciteten.

– Vi ville skapa en historia som berör tittaren på kort tid, säger Dorian Lebherz till Adweek.

Kolla på den hyllade och emotionella filmen här:


Var den fin?