Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon har fixat tjejsnack för 19 000 brudar – och inga problem är för små eller för stora

- 10/01/2016, 17:29 -
Lina Taha startade gruppen som i dag har nästan 20 000 medlemmar.
1 av 4

Lina Taha startade gruppen som i dag har nästan 20 000 medlemmar.

TT / Privat

Lina Taha. Hon är administratör för gruppen och får hjälp av två vänner.
2 av 4

Lina Taha. Hon är administratör för gruppen och får hjälp av två vänner.

Privat

I gruppen diskuteras allt möjligt.
3 av 4

I gruppen diskuteras allt möjligt.

TT

Bara kvinnor får vara med för att det ska vara trygga att ta upp alla ämnen.
4 av 4

Bara kvinnor får vara med för att det ska vara trygga att ta upp alla ämnen.

TT

På en dag gick 3 000 personer med i gruppen och forumet växte snabbt. Nu är Lina Taha administratör för en Facebookgrupp med nästan 20 000 medlemmar.

Är du tjej och vill snacka med någon? Då är antagligen Facebookgruppen Honey & the bees. helt rätt ställe.

Lina Taha startade gruppen på Facebook i oktober förra året och den växte enormt snabbt. Hon ville skapa en grupp där tjejer kan snacka, som en frizon utan män, och det visade sig vara populärt. På ett dygn fick gruppen 3 000 medlemmar, berättar Taha.

– Det var jättesjukt och därefter blev gruppen större och större, säger hon till Nyheter24.

Nu har det gått drygt tvåmånader sedan gruppen startades och i dag har den nästan 20 000 medlemmar.

– Jag ville ha ett forum för oss tjejer. Det var tänkt att bara vara i Skåne men nu finns tjejer från norr till söder i gruppen, säger hon.


Bildkälla: TT

Men varför skulle gruppen passa just dig bara för att du är tjej? Jo, det finns nämligen inget ämne som är för litet eller för stort i gruppen.

Det finns inlägg som tar upp frågan om vilken higlighter som är den bästa, men också inlägg som lyfter det jobbiga. Frågorna som du kanske inte vågar ställa till någon du känner.

– Vi diskuterar allt möjligt. Vi har också anonyma inlägg som vi lägger ut i gruppen. Där har vi mer allvarliga frågor om kanske misshandel eller liknande, berättar Taha och fortsätter:

– Det är ett jättebra forum för utsatta kvinnor, jag tycker det är ett bra forum för kvinnor som kanske inte får hjälp i vardagen.


Bildkälla: TT

Hon berättar att de också var poängen – att kunna diskutera allt möjligt men särskilt sådant som rör kvinnor mer än män.

– Är killar med blir det lätt att de hånar tjejer och det kan vara bra med lite space för sig själv, säger hon.

I gruppen finns egentligen bara två saker medlemmarna inte får ta upp: politik och religion.

Det är för att alla ska känna sig välkomna. Av samma anledning finns regeln att alla inlägg ska skrivas på svenska så att ingen stängs ute på grund av språket.

Uppenbarligen är det många som trivs i gruppen och Taha säger att de postas ungefär ett inlägg i minuten, så stor trodde hon aldrig att gruppen skulle bli.

– Det som är bra är att ju större bli blir ju mer når vi ut, vi har mer tjejer idag som inte vet om de har någon att prata med, säger Taha.