Den här detaljen om Snape kommer få dina ögon att tåras

Farväl käre halvblodsprins. Efter att Alan Rickman tragiskt gått bort måste vi bara prata lite om professor Snape. Och det finns ett dolt budskap som får oss att gråta. Stort.


Snape var verkligen en karaktär som man först hatade av all sin kraft. För att slutligen med tåren i ögat bara älska. I alla fall om man är ett hardcorefan av Harry Potter-serien.

Nu när Alan Rickman, som spelar Snape sorgligt gick bort nyligen så måste vi hylla Snape lite extra igen. Det här är för internet egentligen inte en nyhet men lätt värt en återblick.


Bildkälla

Alla som inte har sett eller läst sista boken – spoilervarning. I sista boken avslöjas att Snape alltid haft Harrys bästa. Men det kanske avslöjas – redan i första boken?

Första gången som Snape träffar på Harry frågar han i den svenska versionen "vad får man om man tillsätter valerianarötter med en infusion av malörter?" eller originalet "what would I get if I added powdered root of asphodel to an infusion of wormwood?".


Bildkälla

Det här kan enligt en användare på Tumblr vara ett dolt budskap. Enligt det gamla viktorianska blomspråket är "asphodel" en lilja ("lily" på engelska) som betyder "mina beklaganden följer med dig till graven" och "wormwood" betyder avsaknad och symboliserar ofta bitter sorg.

Det skulle kunna betyda att frågan tolkas som "Jag beklagar bittert Lilys död". Lily är ju som bekant Harrys mamma.

Enligt en annan användare kan frågan tolkas som "På Lilys grav lovar jag att skydda dig" enligt Huffington Post. Hur det än nu må vara så är det sjukt fint och Snape var med Harry sedan början.

#wandsup allesammans.


Bildkälla

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fint va?
Tack för din röst!