OH NO, nytt virus sprids på Facebook.
1 av 2
OH NO, nytt virus sprids på Facebook. - Foto: TT
Då bör du slippa det nya läskiga viruset.
2 av 2
Då bör du slippa det nya läskiga viruset. - Foto: Faksimil / somegif.com

Nytt Facebookvirus stjäl dina uppgifter – så här stoppar du det

Det kan se ut som ett vanligt meddelande från en vän, men det handlar om något helt annat. Det här Facebook-viruset vill du undvika.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Har du någonsin blivit utloggad från din Facebook utan anledning? Då kan du ha drabbats av ett Facebookvirus som sprids snabbt om som M3 skriver om.

Om det inte har hänt än kan du skydda dig.

Meddelandet är på svenska och kan komma från en vän. Till exempel kan det låta så här: "Så pinsamt... http://smarturl.it/zklsgr"

Klickar du på länken kommer en ny ruta upp och det ser ut som du blivit utloggad. Du kan skriva in dina inloggningsuppgifter igen – men då ger du dem till personerna bakom virus och börjar själv sprida viruset från din Facebooksida.


Bildkälla

Det är inte första gången ett liknande virus sprids, men den här gången är det på svenska vilket gör risken att bli lurad större.

Som tur är kan du enkelt åtgärda det, enligt M3. Gå in och kolla vilka appar du har på FB och ta bort de som du inte känner igen. "Applikationer" finns under sekretessinställningar. Klicka i bildspelet ovan om du är osäker på hur du går tillväga.
/
/
/