OH NO, nytt virus sprids på Facebook.
1 av 2
OH NO, nytt virus sprids på Facebook. - Foto: TT
Då bör du slippa det nya läskiga viruset.
2 av 2
Då bör du slippa det nya läskiga viruset. - Foto: Faksimil / somegif.com

Nytt Facebookvirus stjäl dina uppgifter – så här stoppar du det

Det kan se ut som ett vanligt meddelande från en vän, men det handlar om något helt annat. Det här Facebook-viruset vill du undvika.


Har du någonsin blivit utloggad från din Facebook utan anledning? Då kan du ha drabbats av ett Facebookvirus som sprids snabbt om som M3 skriver om.

Om det inte har hänt än kan du skydda dig.

Meddelandet är på svenska och kan komma från en vän. Till exempel kan det låta så här: "Så pinsamt... http://smarturl.it/zklsgr"

Klickar du på länken kommer en ny ruta upp och det ser ut som du blivit utloggad. Du kan skriva in dina inloggningsuppgifter igen – men då ger du dem till personerna bakom virus och börjar själv sprida viruset från din Facebooksida.


Bildkälla

Det är inte första gången ett liknande virus sprids, men den här gången är det på svenska vilket gör risken att bli lurad större.

Som tur är kan du enkelt åtgärda det, enligt M3. Gå in och kolla vilka appar du har på FB och ta bort de som du inte känner igen. "Applikationer" finns under sekretessinställningar. Klicka i bildspelet ovan om du är osäker på hur du går tillväga.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.