Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krissamtal efter att elever taggade sina lärare på Instagram

- 04/02/2016, 16:38
Många taggades i bilden.
1 av 3

Många taggades i bilden.

Återskapad bild / TT

Sexskämtet på internet skapade kaos.
2 av 3

Sexskämtet på internet skapade kaos.

TT

Både elever och lärare taggades.
3 av 3

Både elever och lärare taggades.

TT

Sexskämtet gick fullständigt över styr. Nu har skolan börjat hålla krissamtal.

Sexskämtet gick över styr. Nu har Bregårdsskolan i Karlskoga inlett krissamtal med eleverna för att hantera texten som sprids på sociala medier, uppger SVT Nyheter Örebro.

Det var i tisdags som lärarna på högstadieskolan upptäckte att eleverna var upptagna av sina mobiler mer än vanligt. Förklaringen var att elever och lärare taggades i inlägg på Instagram med texten "Tagga din kompis och den person de vill knulla bara för att förstöra deras dag".

Inlägget har över 2 000 gilla-markeringar och fler än 5 000 kommentarer.

I ett inlägg på skolans Facebook-sida uppmärksammar skolledningen händelsen, som av många har upplevts som kränkande, och uppmanar bland annat föräldrar att titta på inläggen och prata med barnen om konsekvenserna. Man har också haft diskussioner i klasserna.

– De återkopplingar jag får är att eleverna är alldeles chockade över vad de har gjort, säger skolans rektor Irene Särnholm, till P4 Värmland.