Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Facebooks hemliga spel – så får du fram det

- 04/02/2016, 17:43
Kul?
1 av 4

Kul?

TT BILD

Du kan spela schack i FB-chatten!
2 av 4

Du kan spela schack i FB-chatten!

Men det är klurigt.
3 av 4

Men det är klurigt.

Bäst att träna. EMMA KOMMER VINNA JU!
4 av 4

Bäst att träna. EMMA KOMMER VINNA JU!

Bland dolda funktioner finns en som verkligen får en att gnugga geniknölarna.

Facebook har en del dolda funktioner. Några är riktigt välkända, andra är inte det. Du visste kanske inte att man kan spela schack i Facebookchatten? Nyligen har också Independent uppmärksammat det.

Känn dig inte dum för det. Facebook har inte gått ut offentligt med informationen och den kräver ett kommando i chattrutan. Om du har tålamod så blir det faktiskt riktigt roligt. Även om det är krångligt till en början.

Så här startar du ett spel:

Skriv @fbchess i chattrutan. Sen är det bara att börja spela. Du flyttar genom att mata in algebraiska kommandon – välkända för vana schackspelare – men en läroprocess för nybörjare.


Du fortsätter att skriva @fbchess och sen skriver du vilken ruta du vill att din pjäs ska gå. Exempelvis. För att flytta en bonde till rutan H3 skriver du @fbchess Ph3 (efter engleskans "pawn") eller för att flytta en löpare till F7 skriver du @fbchess Bf7 (efter engelskans "bishop".)

Tänk på att kommandona är känsliga för stora och små bokstäver. Skriver du @fbchess help så får du en lista på möjliga kommandon.

Det är inte så enkelt men kan bli ett roligt tidsfördriv eftersom schackspelet funkar på appen också. Lycka till!