Tycker du ibland att bilder på en person i en dejtingapp inte alltid stämmer överens med verkligheten när du väl träffar din dejt?
1 av 6
Tycker du ibland att bilder på en person i en dejtingapp inte alltid stämmer överens med verkligheten när du väl träffar din dejt? - Foto: Himynameis / TT Nyhetsbyrån
Då kan den här nya dejtingtjänsten vara något för dig.
2 av 6
Då kan den här nya dejtingtjänsten vara något för dig. - Foto: Himynameis
Himynameis står för "Hi my name is" och är en ny svensk videodating-app.
3 av 6
Himynameis står för "Hi my name is" och är en ny svensk videodating-app. - Foto: Himynameis
Syftet med appen är att folk tidigt ska få en bättre bild av den de dejtar.
4 av 6
Syftet med appen är att folk tidigt ska få en bättre bild av den de dejtar. - Foto: Himynameis
Användarna har upp till fem sekunder på sig att göra ett intryck i en videopresentation.
5 av 6
Användarna har upp till fem sekunder på sig att göra ett intryck i en videopresentation. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Dejtingappen har bland annat hämtat inspiration från den klassiska lapp många använder i engelskspråkiga länder för att lära känna folk på till exempel en konferens.
6 av 6
Dejtingappen har bland annat hämtat inspiration från den klassiska lapp många använder i engelskspråkiga länder för att lära känna folk på till exempel en konferens. - Foto: Eviatar Bach / Wikimedia Commons

Här är dejtingappen där du inte kommer undan med "snygga" bilder

Nu ska problemet med dejtingbilder som inte stämmer överens med verkligheten bort, menar grundarna.


Tycker du ibland att bilder på en person i en dejtingapp inte alltid stämmer överens med verkligheten när du väl träffar din dejt? Då kan den här nya dejtingtjänsten vara något för dig.

Himynameis står för "Hi my name is" och är en ny svensk videodating-app. Syftet med appen är att folk tidigt ska få en bättre bild av den de dejtar.

– Problemet med en dejtingapp som bara använder bilder är att när man väl kommer till den fysiska dejten kan man bli väldigt besviken. Det är väldigt enkelt att manipulera bilder. Man kan ta gamla Facebookbilder som togs på en fest för fem år sedan i en viss vinkel, säger Ludvig Lindström, en av grundarna bakom Himynameis, till Nyheter24.

Han menar att man genom en video får en mer sanningsenlig bild av personen man dejtar. Användarna har upp till fem sekunder på sig att göra ett intryck i en videopresentation.

– Tanken är att man helt enkelt säger "hej, jag heter…" och så sitt namn och kanske något mer. Vi vill utmana Tinder framför allt när det gäller att förbättra fysiska dejter. Man hinner faktiskt säga ganska mycket under fem sekunder och med video får man med både karisma och personlighet, vilket inte är fallet med bilder, säger Ludvig Lindström.

Dejtingappen har hämtat inspiration dels från en Eminem-låt med samma namn, men också från den klassiska lapp många använder i engelskspråkiga länder för att lära känna folk på till exempel en konferens.

Bildkälla: Eviatar Bach / Wikimedia Commons

Himynameis lanserades för en och en halv vecka sedan och har enligt Ludvig Lindström redan blivit populär.

– Den har gått som tåget. Vi är uppe i nästan tusen nedladdningar. Det känns som att det finns en stor efterfrågan på en bättre dejtingapp.

/
/
App
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar folk se ut som de gör på sina dejtingbilder?
Tack för din röst!