Nyheter för Facebook appen.
I USA kan du sedan december beställa en Uber. Detta är snart verklighet i Sverige.

10 saker du kan göra med Facebook Messenger – som du inte känner till

De här nyheterna kan förändra ditt liv.


Varje månad använder 900 miljoner människor Facebooks app Messenger.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur du hittar meddelanden från personer du inte är vän med och hur du spelar spel i Messenger. Men det finns ännu fler okända funktioner i denna populära app.

1. Du kan ha ett konto på Messenger, utan att ha ett Facebook-konto

Den här funktionen har funnits sedan sommaren 2015, perfekt för Facebook-motståndare som ändå vill ha grupphattar med sina vänner. Det är bara att ladda ner appen och skapa ett konto.

Du kan dessutom använda Messenger på datorn - utan Facebook. Det är bara at surfa in på Messenger.com.

2. Chatbots för företag

Förra året öppnade Facebook upp Messenger för företag. Det innebär att du kan göra beställningar hos vissa företag, kolla när flyget går eller få nyhetsuppdateringar via appen.

3. Beställ en Uber

Sedan december kan åtminstone amerikanerna beställa en Uber via Messenger. Ingen extra app behövs. Du behöver bara klicka på adressen som någon av dina vänner delar, eller genom att klicka på de tre prickarna längst ner i appen och klicka på “Transportation”. Detta finns inte i Sverige – än. Enligt Facebooks svenska PR-byrå kommer denna funktion till Sverige inom kort, men inget specifikt datum är bestämt.

4. Interagera miniappar i Messenger

Minde appar som Dropbox eller Bitmoji kan du, genom att klicka på de tre prickarna, interagera i appen, för att skicka personliga bilder.

5. Spela spel mot dina vänner

Vi har tidigare skrivit om att du kan spela basket mot dina polare genom att skicka basketboll-emojis. Men om du skriver in “@fbchess” kan du även spela schack! Kul!

6. Designa dina chattar

Åtminstone i iPhone kan du ändra färgerna på chattarna, byta ut Like-tummen till en annan emoji, ge alla i chatten varsitt smeknamn och ändra chattens namn.

7. Videosamtal och gruppsamtal

Det kan vara skönt att kunna göra samtal med någon på andra sidan jorden utan extra samtalskostnader eller att ladda ner ännu en app. Med Messenger kan du göra samtal, både med och utan video. Dessutom kan du, sedan en kort tid tillbaka, ringa gruppsamtal med appen. Upp till 50 personer kan pratas vid samtidigt!

8. Säg, skrik eller sjung ut ditt meddelande

Ibland orkar en bara inte skriva med sin sms-skadade tumme, eller känner att en har så mycket att säga men inte orkar skriva en hel novell. Då kan en faktiskt spela in ett röstmeddelande istället.

9. Chatta med personer du inte är vän med

Du måste alltså inte godkänna alla konstiga vänförfrågningar från personer du inte känner. Du kan enkelt ställa frågan rakt ut innan du accepterar dem - varför personen vill bli vän med dig. På samma sätt kan det faktiskt vara så att personen har skickat ett meddelande till dig, men eftersom ni inte är vänner har Facebook filtrerat bort det. Glöm inte att kolla din övrigt-inkorg då och då.

10. Stäng av aviseringar

Om du har lätt för att bli distraherad när du ska göra något viktigt, som att plugga eller se en serie, så kan du stänga av notiserna genom att trycka på chattens namn. Därefter stänger du av aviseringarna för chatten. Så finns det ingen risk att du blir lockad av att kolla i mobilen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker bolåneräntorna

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till de långsiktiga effekterna brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat till riksdagen saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågat.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Lund rapporterar om inbrott

1 timme sedan
"Inbrott i gård, Hällestad", skriver polisen på sin hemsida.