Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Du har säkert flera gemensamma vänner med den här kvinnan – därför är det så skrämmande

- 19/05/2016, 23:39
Varning för Madhu Shahs Facebook-profil.
1 av 4

Varning för Madhu Shahs Facebook-profil.

Facebook / TT

Den här bilden tillhör kontot.
2 av 4

Den här bilden tillhör kontot.

Facebook

På Facebook.
3 av 4

På Facebook.

Ap

Ett stort antal konton.
4 av 4

Ett stort antal konton.

Twitter

Den här kvinnan finns överallt på Facebook – och det är inte särskilt bra.

Känner du Madhu Shah?

Inte? Då känner säkert i alla fall någon av dina vänner henne. Men du borde hoppas att de inte gör det.

Namnet finns på flera Facebook-profiler som inte verkar vara länkade till någon särskild person. Det tros snarare röra sig om en bisarr – och ärligt talat läskig – Facebook-bluff, skriver engelska Independent.

Den senaste veckan har flera personer på Facebook, särskilt i Indien men också i länder som Storbritannien, varnat för att lägga till kvinnan som vän.

Den gemensamma nämnaren är att alla olika kontona heter Madhu Shah och har samma profilbild:


Om du söker på namnet så är det stor risk att du hittar någon av dina vänner som är gemensam vän till ett av fejk-kontona. Dessutom finns det som sagt inte bara ett konto.

Bildkälla: Twitter

Personerna som delat varningen kallar det för en "stor bluff". Men det läskiga i det hela är att ingen verkar veta varför kontot lägger till personer. Eller ens hur det fick så många vänner.

Varningen går också ut på att meddela vänner som kan vara vän med "kvinnan" och helt enkelt berätta hur det ligger till. Och be dem att blockera kontot, skriver Buzzfeed.

För säkerhets skull rapportera också kontot som fejk till Facebook.

Det sjuka är att vi inte vet om det kommer göra någon skillnad eftersom vi inte vet vad vi ska skyddas från. Men det verkar minst sagt vara skumt.

Facebook har varit en portal för skumma saker och virus – som när det här quizet spreds överallt. Eller när tusentals svenskar lurades av en falsk McDonalds-kampanj.

Hittar du någon som är genensam vän med Madhu?