En ny undersökning från Netflix har släppts.
1 av 4
En ny undersökning från Netflix har släppts. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Netflix
Den visar att tv-serietittare över hela världen skapar sina egna regler för hur de kollar på tv-serier.
2 av 4
Den visar att tv-serietittare över hela världen skapar sina egna regler för hur de kollar på tv-serier. - Foto: Netflix
Många väljer till exempel att sträcktitta på vissa tv-serier.
3 av 4
Många väljer till exempel att sträcktitta på vissa tv-serier. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Men även om sträcktittande är den nya normen tittar folk inte på serier på samma sätt.
4 av 4
Men även om sträcktittande är den nya normen tittar folk inte på serier på samma sätt. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Netflix avslöjar: Här är serierna tittarna inte kan sluta kolla på

"The Fall", "Hemlock Grove" och "Orange is the New Black" är tv-serier folk slukar, medan "House of Cards" och "Narcos" är exempel på tv-serier folk hellre sparar på. Det visar en ny undersökning från Netflix.


En ny undersökning från Netflix visar att tv-serietittare över hela världen skapar sina egna regler för hur de tittar. Många väljer till exempel att sträcktitta på vissa tv-serier. Men även om sträcktittande är den nya normen tittar folk inte på serier på samma sätt.

I sträcktittarskalan ser vi hur folk tittar på tv-serier i dag, vilka vi slukar direkt och vilka vi hellre sparar på. Bildkälla: Netflix

– Som sträcktittarskalan indikerar kan tittarupplevelsen av en serie variera, säger Cindy Holland, vice president för original content på Netflix, i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar att tv-serier som "Orange is the New Black", "Nurse Jackie" och "Grace & Frankie" håller fast tittarna och får dem att vilja titta på "bara ett avsnitt till".

Bildkälla

– Netflix hjälper tittaren att hitta en serie att sträcktitta på, där varken tittarens sinnesstämning eller tillfälle spelar någon roll. Vi ser att det till stor del handlar om friheten att kunna titta på serier i sin egen takt, vare sig det handlar om att uppskatta dramatiken i "Bloodline" eller kraften i "Orange is the New Black", säger Cindy Holland.

Samtidigt är mer komplexa tv-serier som "House of Cards" och "Bloodline" exempel som folk tittar på i en mycket mindre påskyndad takt.

Om du gillade den här artikeln kanske du också vill läsa om hur du gör för att titta på Netflix samtidigt med någon under ett långdistans långdistans-förhållande.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du Netflix?
Tack för din röst!