Gillean, 60, gör succé som H&M:s nya baddräktsmodell

Gillean började modella när hon var 53 år, och nu går karriären som på räls. Men allt började genom en slump vid en fotografering.


Gillean McLeod, 60, berättar i H&M Magazine hur det kom sig att hon vid 60 års ålder blev H&M:s nya baddräktsmodell.

Allt började som en slump när hon var på en fotografering där fotografen inte var nöjd med modellen. Gillean arbetade då som stylist. Den tilltänkta modellen fick sparken och plötsligt hörde Gillean någon säga "ska vi inte prova med stylisten i stället".

– Det var läskigt i början. Jag har alltid varit blyg och hade hemsk akne när jag växte upp. Men jag har fått bättre och bättre självförtroende, säger hon till magasinet.

Karriären har gått spikrakt uppåt för Gilliean redan från start. Hon var bland annat med i en reklamfilm som visades under Super Bowl, vilket är USA:s dyraste och mest statusfyllda reklamplatser.

Gillean är glad över att jobba som modell, och hon är nöjd över att hon är naturlig.

– Jag är stolt över att jag inte har använt botox eller annat ansiktsjox. Jag är nöjd med mig själv och jag är ju här och gör en baddräktsfotografering i dag, säger hon i H&M Magazine.

Även hennes son, Max, arbetar som modell och nyligen syntes mor och son i en kampanj tillsammans för det japanska märket Uniqlo.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja jobba som modell?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.