Om du inte vill att hela världen ska veta var du har jobbat eller känna till dina pinsamma småkurser på Universitet kan du nu alltså stoppa att dina Facebook-vänner inte känner till det.
Om du inte vill att hela världen ska veta var du har jobbat eller känna till dina pinsamma småkurser på Universitet kan du nu alltså stoppa att dina Facebook-vänner inte känner till det. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Därför borde du verkligen kolla din Facebook-profil

Om du inte vill att Internet ska veta allt om dig borde du verkligen kolla in det här.


Det sägs att allt vi gör på Internet aldrig riktigt lämnar Internet, men vissa saker kan vi ju faktiskt styra.

Nyligen la Facebook till “intro”-boxen under profilbilden. I denna står det, likt tidigare men mer detaljerat, om var du jobbar och studerar.

Du kanske inser att den där kursen du läste på universitetet för flera år sedan inte är lika cool längre och inget värt att skrymma om, så det ska bara bort. Det nya med info-rutan har varit precis det. Sådant du tidigare har valt att dölja, vill glömma eller har gått vidare ifrån har kommit upp till ytan.

Det ser troligtvis ut så här:

Bildkälla: Faksimil Facebook

Fast med text i stället för svarta rutor, förstås. Känns det som det är för mycket information för intresseklubben? Givetvis kan du ta bort det.

Klicka på Edit, och kryssa ur det du inte vill visa.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Bildkälla: Faksimil Facebook

Glöm inte spara!

Bildkälla

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två döms för djurplågeri på slakteri

Man begärs häktad efter överfall mot advokat

Den man i 65-årsåldern som greps efter en misshandel i Norrköping i helgen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, rapporterar P4 Jönköping.

Tyska investerare ser ljusare på framtiden

Stämningsläget inom den tyska ekonomin förbättras ytterligare. Zew-index, en månatlig undersökning, steg i april till 42,9 från ett index på 31,7 i mars.

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Sjunkande inflation har gett hopp om att centralbanker kommer börja sänka sina räntor framåt sommaren.

Luleå: Polisen rapporterar om våldtäkt

"Polisen utreder våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Irans president Ebrahim Raisi varnar Israel för ett "smärtsamt svar" om landet vidtar "minsta lilla åtgärd" efter helgens iranska drönar- och robotangrepp mot Israel. Israel säger sig dock fortsatt inställt på att besvara attacken.