En text sprids just nu på Facebook.
1 av 2
En text sprids just nu på Facebook. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Men vad texten säger stämmer inte. Det är lagstiftning och användarvillkor som avgör relationen mellan användarna och Facebook, inte vad du skriver i dina Facebook-statusar.
2 av 2
Men vad texten säger stämmer inte. Det är lagstiftning och användarvillkor som avgör relationen mellan användarna och Facebook, inte vad du skriver i dina Facebook-statusar. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Nej, den här texten skyddar inte din status på Facebook

En falsk text sprids just nu på Facebook.


En text sprids just nu på Facebook. Texten uppmanar läsaren att kopiera och klistra in den i en egen status. Det ska då göra så att Facebook inte kan göra dina statusar och bilder offentliga.

Bildkälla: Facebook

Men vad texten säger stämmer inte.

Enligt sajten Mashable startades spridningen av den här texten redan 2012, några dagar efter att Facebook gått ut med nya riktlinjer för privat information.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Det är lagstiftning och användarvillkor som avgör relationen mellan användarna och Facebook, inte vad du skriver i dina Facebook-statusar.

"Du äger allt innehåll och all information som du publicerar på Facebook och du kan styra hur det delas med hjälp av dina sekretess- och applikationsinställningar", står det i Facebooks användarvillkor, skriver Metro.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett den här texten på Facebook?
Tack för din röst!