Gravida Tess och Brittany hatas på internet – men av helt olika anledningar

Den ena trakasseras för att hon är för stor, den andra för att hon är för liten. Till sist fick atleten Brittany Aäe nog och nu hyllas hennes inlägg av hela internet.


Alla gravidmagar ser olika ut, vissa blir stora redan tidigt i graviditeten, andra kan vara så små att folk inte tror att mamman är gravid hela vägen fram till förlossningen. Och alla gravidmagar borde accepteras som de är, men så ser inte verkligheten ut, det är i alla fall vad Brittany Aäe anser.

Hon menar istället att det verkar omöjligt för en kvinna att bli accepterad som hon är, inte ens under något så känsligt som en graviditet.

Bergsatleten och idrottaren Brittany Aäe tröttnade på att få höra hur hennes kropp borde se ut när hon var gravid. Hon fick hela tiden höra att hennes gravidmage såg för liten ut och att hon var för smal.

Till sist blev det för mycket för Brittany som valde att skriva ett inlägg på Instagram där hon har en bild på den kända plus size modellen Tess Hlliday bredvid sin egen bild. På bilderna är de båda i vecka 39 av graviditeten.

– Vi får båda motta kritik för vår storlek, hon för sin rundhet och jag för min smalhet. Båda har haft hälsosamma graviditeter vilket bekräftats av våra läkare. Och vi båda gör självständiga val runt vår egen hälsa, skriver hon i inlägget.


Hon undrar sedan varför samhället klankar ner på kvinnors kroppar om de inte passar in i den smala mallen för vad som anses vara normalt.

– Låt oss istället hålla våra tankar och åsikter om människors storlek för oss själva. En graviditet är tuff nog som den är utan att man också ska skämmas för sin kropp, avslutar hon.

Och det visade sig snabbt att hon inte var ensam om att ha den åsikten. Hennes inlägg har i dagsläget fått över 1000 gilla markeringar och många kommenterar om sina egna erfarenheter om graviditet.


"Jag älskar det här så mycket. Även med min egen kropp har mina graviditeter varit helt olika, men båda har varit hälsosamma. Och jag har aldrig känt mig mer hälsosam än i den graviditet jag är i nu. Tack så mycket för det här inlägget" kommenterar en person.

Både Tess och Brittany har i dag fött två helt friska bebisar.

Huffington Post har tidigare skrivit om Brittanys inlägg.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en känd bloggare som började gråta inne i ett omklädningsrum eftersom hon skämdes så över sin gravidmage.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera beslut

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.