Söndag 5 Dec
Stockholm

Nu går det inte att porrsurfa på Donken längre (om det var någon som gjorde det)

Starbucks och McDonalds förbjuder nu porrsurfning på sina öppna wi-fi:n.
1 av 2
Starbucks och McDonalds förbjuder nu porrsurfning på sina öppna wi-fi:n. Foto: TT/Pixabay
Det ses av anti-porr rörelsen som en stor seger.
2 av 2
Det ses av anti-porr rörelsen som en stor seger. Foto: SVENSKA DAGBLADET/TT Bild

Om du brukar titta på porr på Donken eller Starbucks så kommer det snart vara slut med det. Kedjorna tänker nu blockera porren från sina nätverk.

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Anti-porrorganisationen Enough is Enough och National Center on Sexual Exploitation har länge kämpat för att få McDonalds att installera ett filter på sina öppna nätverk som blockerar porrsidor och porrsurfing, skriver CNN Money.

Nu verkar det som att organisationerna fått sin vilja igenom då McDonalds ser till att blockera porrsurfing på nästan alla sina restauranger i USA och Storbritannien. Och nu siktar snabbmatskedjan på att lägga samma filter på alla sina restauranger i hela världen.

– Vi gör alltid vårt yttersta för att förse våra besökare med en trygg miljö, säger en talesperson för McDonalds, till CNN.

Efter påtryckningar från samma organisationer väljer nu även caféjätten Starbucks att följa i McDonalds fotspår. Valet hyllas nu av Enough is Enoughs ordförande Donna Rice Hughes som ser det som en stor framgång för anti-porr rörelsen.

– Det här är en stor seger. Vi är stolta över att Starbucks och McDonalds tar sitt ansvar. Porr på internet är ett hot mot folkhälsan. Föräldrar måste veta vilka familjerestauranger som är säkra från det internethotet, säger hon till CNN.

Har du tittat på porr på ett öppet nätverk?
Tack för din röst!
Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela