Det arga videoklippet blev en viral succé, men på helt fel grunder.
Det arga videoklippet blev en viral succé, men på helt fel grunder. - Foto: Youtube/Twitter

Blev känd för sin arga Youtube-video – så lever huvudpersonen i dag

Videoklippet på ilskan över mobbingen mot rödhåriga blev en känd meme över en natt. Här är den fantastiska revanschen.


Kända internetfenomen kommer ju och går. En av alla de personer som har blivit ett högst ofrivilligt skrattobjekt är Michael Kitrell. Eller snarare var Michael Kitrell.

Michael blev känd över hela världen i memen "ginger people have souls" som den förbannade rödhåriga unga killen som vägrade ta mer skit för sin hudton och hårfärg.

Utbrottet som han filmade, var en konsekvens av förlöjligandet av rödhåriga människor, så kallade "gingers", efter ett väldigt populärt avsnitt av serien South Park, där en av huvudpersonerna Cartman påstår att rödhåriga personer är födda utan själ.


Avsnittet av serien drog rejäla skrattsalvor, men knappast var lika roligt för de som faktiskt får utstå kränkande ord för sitt utseende. Och klippet på den arga Michael som sedan blev viralt gjorde bara saken ännu värre.


Men nu slår hon tillbaka med stor revansch. Michael, som numera heter Claire, valde nyligen att komma ut på Twitter och inför hela världen som sitt rätta jag. Den hon har varit hela tiden.

Hennes erkännande har mötts med stor förvåning, men också väldigt stort stöd. Och de som väljer att fortfarande häckla henne har hon direkt bra svar på tal till.


Nu väljer Claire att använda sitt kändisskap till att stå upp för orättvisor och feminism, enligt The Sun. Vi hoppas verkligen att Claire äntligen känner sig mer tillfreds med sig själv och den hon är, på alla sätt och vis.

Nyheter24 har tidigare skrivit om elever som blev slagna i kölvattnet efter det ökända South Park-avsnittet om rödhåriga.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du också en stolt ginger?
Tack för din röst!