När Lovisa var på semester i Italien behövde hästen Diesel åka till veterinär. Då ryckte fästmannen Alex in.
1 av 3
När Lovisa var på semester i Italien behövde hästen Diesel åka till veterinär. Då ryckte fästmannen Alex in. - Foto: Privat/Mälaren Hästklinik
Veterinärkliniken var djupt imponerade av Alex insats. 
Till vänster i bilden syns Jimmy, hästen Diesel och Alex.
2 av 3
Veterinärkliniken var djupt imponerade av Alex insats. Till vänster i bilden syns Jimmy, hästen Diesel och Alex. - Foto: Mälaren Hästklinik
Lovisa och hästen Diesel.
3 av 3
Lovisa och hästen Diesel. - Foto: Privat

​Lovisa behövde hjälp – nu hyllas fästmannen Alex för sina hästkrafter

När Lovisa var på semester i Italien var hennes fästmän Alex en riktig drömprins och ställde upp för henne.


För vissa är de stora, väger säkert minst 500 kilo, bits, hoppar, stegrar och sparkas. För andra är de söta, lojala, gräsätare och bästa vänner som aldrig skulle göra en fluga förnär.

Tyvärr är det en stor majoritet som tycks livrädda för hästar, och hästtjejer vet hur svårt det är att få sin partner att ens närma sig stallet. Men kärleken övervinner allt. Åtminstone för 21-åriga Alex Björkbacka.

I samband med ett veterinärbesök för tre veckor sedan upptäcktes en inflammation i fästmön Lovia Sundins, 20, häst Diesels bakknän.

– Vi skulle göra ett återbesök men då upptäckte jag att det skulle krocka med min Italien-resa, och den veterinären skulle gå på semester när jag kom hem. Då sa min pojkvän “självklart tar jag med honom in till veterinären”, berättar Lovisa för Nyheter24.

Men hur enkelt det än låter, så är inte Alex särskilt hästvan. Den annars bilgalna Alex hade knappt rört en häst innan han träffade Lovisa för 10 månader sedan, och har sakta men långsamt hjälpt till och mer i stallet. Men nu skulle han alltså ta en häst helt själv till veterinären.

– Jag har hållit mig undan hästar hela mitt liv, för det är djur på 600 kilo och vill de så skadar de mig. De har varit allmänt läskiga. Till slut kände jag, “fan vad mesigt – det är bara en häst, det är som en stor hund”, berättar Alex för Nyheter24.

Tanken var från början att Alex skulle ta med sina hästvana kusiner, men de var upptagna. Så i sista stund fick han tag på sin kompis Jimmy – som inte heller är det minsta hästvan.

Lastningen gick bra, liksom veterinärbesöket där Alex till och med longerade en bockande och sparkande Diesel. Men utöver det, gick allt bra, och Lovisa som hade ringt Alex tio gånger samma dag hade helt enkelt inget att oroa sig för.

Veterinären Izabella Granswed var djupt imponerad och bad om att få ta en bild som hon senare skulle lägga upp på klinikens Facebook-sida. Först var Alex och Jimmy skeptiska, som annars hör hemma inom bilsporten men tänkte att inlägget ändå “bara skulle få 50 likes.”

– Jag blev verkligen imponerad av sättet killarna hanterade både uppgiften och hästen – de var noggranna och lugna. Det är inte alltid det lättaste apgiften att springa upp en häst! Om man sm veterinär skall göra en korrekt bedömning av hästens rörelser (vilket var bakgrunden till besöket) är det viktigt att hästen visas på rätt sätt. Tanken med inägget var att ge en stor eloge till killarna och visa att mycket går att lösa bara man är lugn och noggrann, även med hästar, säger hon i ett uttalande.

Men bilden fick inte “bara 50 likes” utan blev en viral succé. Bara efter en timme hade inlägget fått över 1 000 likes som fortsatte öka på kvällen. På kvällen hade även Alex och Jimmys vänner nåtts av bilden och ringde upp och skämtade med sina vänner.


– Då hette han “hästkillen Jimmy” och “drängen”. Då frågade jag dem när det senast var som 6 000 brudar gillade en bild på dem. Då blev alla tysta, berättar Alex.

Och Alex har inga problem att fortsätta ställa upp för Lovisa.

– De åtskilliga timmarna jag har spenderat i stallet och borstat hästen, är för hennes skull. Hade det inte varit för henne har jag inget intresse för hästar. Men eftersom hon brinner för det, är det klart jag hjälper henne.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Alva som trodde hennes pojkvän skulle fria – men det var något helt annat och vad Josh gjorde för sin gravida flickvän.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kört din partners häst till veterinär?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.