Lördag 23 Okt
Stockholm

Mamman fick inte amma – trots att hon var omgiven av bröst

Hon försökte amma i butiken men blev tillsagd att gå därifrån.
1 av 2
Hon försökte amma i butiken men blev tillsagd att gå därifrån. Foto: Pixabay/TT
Och hon lade sedan upp den här bilden som visar på ironin att hon inte ens kan amma i en butik omgiven av bröst.
2 av 2
Och hon lade sedan upp den här bilden som visar på ironin att hon inte ens kan amma i en butik omgiven av bröst. Foto: Facebook

Mamman var i en underklädesbutik, där det av förklarliga anledningar finns en hel del bröstbilder. Men hon fick ändå inte amma sin bebis där.

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den nyblivna mamman Wittney Hope och hennes 18 månader gamla dotter var och handlade på Dillard's i Tennessee, USA. De kände båda att de behövde en paus, Wittney för att ta det lite lugnt och bebisen för att få mat, skriver Independent.

Och så som det går till när små barn får mat så krävs det ju ett bröst. Något det också fanns gott om i butiken. Men trots att Wittney knappt visade sitt bröst, gav sin dotter mat och var omgiven av andra bilder på bröst – blev hon tillsagd att hon inte fick amma i butiken.

En person ur personalen förklarade att Wittney behövde gå från butiken eller sluta amma. Om hon ville fortsätta så skulle hon behöva gå till toaletten.

Wittney blev så klart upprörd över situationen, och hon såg definitivt den sjuka ironin i att hon, omgiven av bröst, nekades göra det mest grundläggande som mamma – ge sitt barn mat.

När hon kom hem skrev hon ett Facebook-inlägg om händelsen som nu blivit viralt. Hon berättar om chocken och hur upprörd hon var över behandlingen i butiken. Läs inlägget här under.

Underklädeskedjan svarade också på Wittneys inlägg genom att skriva: "Dillard strävar efter att skapa en trevlig och bekväm shoppingupplevelse. Därför respekerar vi rätten för alla mödrar att amma deras barn där de själva känner sig bekväma. När vi blev medvetna om händelsen så kontaktade butikschefen kunden direkt och bad om ursäkt", skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en kvinna som fick bröstmjölk sprutad på sig då hon sa åt en ammande mamma att sluta.

Borde alla få amma där de vill?
Tack för din röst!
Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela