Måndag 29 Nov
Stockholm

Linn upprördes av fula kläder i plus size – blev tillsagd att gå ner i vikt

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Linns roliga Snapchats om klädkedjornas dåliga utbud i större storlekar tog en trist vändning, när hon fatshameades av en främmande kille.

Kommentera (20)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stockholmstjejen Linn Hammarlund, 23, älskar kläder och har garderoben fylld med fynd från alla möjliga affärer, som vem som helst i hennes ålder.

Men tyvärr krävs det alltid ett extra moment av letande efter just de där guldkornen för Linn, eftersom att utbudet på plus size-kläder i Sverige allt för ofta är så bedrövligt dåligt.

– Jag förstår inte hur de tänker. "Vi tar ett jättestort stycke tyg i någon konstig färg och fäster ett konstigt djur på det och gör plaggen i helt konstiga längder."Jag är 184 cm lång, så jag är både lång och bred med lång överkropp. Jag gillar långa tröjor men alla tröjor blir typ midjetröjor på mig, säger Linn till Nyheter24.


Lösningen har blivit att köpa kläder från vanliga avdelningar, som anses vara over size på normkroppar.

– Ofta när jag kollar efter kläder blir jag frustrerad. Jag vill kunna köpa en jacka som ser snygg ut, istället för att behöva ta något liknande i rätt storlek som inte alls är lika bra. Igår så bara rann det över för mig, säger Linn.

Hon la upp en My Story på Snapchat där hon delade med sig av sin frustration över många av de fula kläderna personer med större storlek förväntas köpa. Inläggen var med en humoristisk ton och hade glimten i ögat.

Ändå dröjde det inte länge förrän en oombedd kommentar kom in från en helt okänd kille.

– Han skrev först bara "haha" och jag trodde att han tyckte att mitt klipp var roligt. Sen skrev han ”om du vill ha normala kläder så får du gå ner i vikt i stället” Då svarade jag bara ”skaffa dig ett liv” och blockade honom.


Linn känner att beteendet verkligen inte är okej. Alla har rätt till sina åsikter, men när en helt främmande person tar sig friheten att kommentera ens kropp så rör det sig enligt henne om mobbing.

– Jag förstår inte vad han fick ut av det. Jag vet ju själv vem jag är och hur jag ser ut, det gjorde ju ingen nytta att säga åt en främling att gå ner i vikt. Jag blev så arg. Kommentaren berör mig egentligen inte på det sättet, jag tänker inte ta någon skit från någon jag inte känner. Men det är tråkigt att han kände att han var tvungen att skriva så till mig, säger Linn.

Till de svenska stora klädkedjorna vill hon hälsa att det är så mycket snack om att stoppa body shamingen, men ändå står folk i omklädningsrummen med ett begränsat utbud av ofta tråkiga kläder och känner sig ledsna och obekväma i sina egna kroppar.


Hon menar att alla storlekar fortfarande bara är en storlek och att de som har en större storlek är som vilka som helst. Man ska inte behöva nöja sig med fula kläder bara för att det man inte vill ha inte finns i ens storlek, understryker hon.

– Och till douchen som kommenterade vill jag bara säga "skaffa ett liv". Han är inte värd min tid. Storleken är inte det som definierar mig. Jag dansar jävligt bra, jag är skön att hänga med och jag har kul ute. Storleken är inte den jag är, säger Linn med eftertryck.

Bildkälla

Någon som också har reagerat över de märkliga storlekarna i våra vanliga klädkedjor, är Ruth som la upp den här sjuka bilden i sociala medier på när hon provade ett par jeans.

Tycker du också att utbudet av plus size-kläder är dåligt?
Tack för din röst!
Kommentera (20)
Kopiera länk
Dela