Håller ni med?
Samtycke innebär att det finns ett uttalat godkännande från båda parter att ha sex, om inget sådant uttalande finns räknas det inte som samtycke. Förslaget om en samtyckeslag finns för att personer inte ska kunna förklara sig med att det inte funnits något uttalat nej och frias genom det. Samtycke innebär att finns inget nej, eller inget godkännande så räknas det fortfarande som våldtäkt. - Foto: TT

Kvinnan förklarar samtycke med fem meningar – genialiskt

Det verkar som att många tycker det här med samtycke är väldigt svårt och krångligt, så här är en minst sagt enkel förklaring för de som ännu inte förstått.


En Twitter-användare hyllas nu för sin ursmarta metafor för att förklara samtycke, skriver Daily Mail.

Nafisa Ahmed kände sig frustrerad över det faktum att vissa människor fortfarande inte verkar förstå det enkla konceptet med samtycke och att nej innebär nej.

Hon bestämde sig då för att förklara det en gång för alla. Till sin hjälp använde hon stöld som exempel, och mycket mer uppenbart än så här blir det verkligen inte.

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

Hon blev också tvungen att lägga till en extra kommentar för den som inte förstår att det inte finns någon rätt även om man gått hem tillsammans.

[removed][removed]

TACK Nafisa! Världen behövde det här. Och om du fortfarande inte förstår konceptet med samtycke så kanske du borde ta dig en ordentlig kurs i läsförståelse.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Tyskland nu inför en ny samtyckeslag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Sverige ha en samtyckeslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

1 timme sedan
Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

1 timme sedan
I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.