Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnan förklarar samtycke med fem meningar – genialiskt

- 21/08/2016, 18:46 -
Håller ni med?
1 av 3

Nafisas förklaring till samtycke är det bästa vi hört.

Twitter/TT

Håller ni med?
2 av 3

Samtycke innebär att det finns ett uttalat godkännande från båda parter att ha sex, om inget sådant uttalande finns räknas det inte som samtycke. Förslaget om en samtyckeslag finns för att personer inte ska kunna förklara sig med att det inte funnits något uttalat nej och frias genom det. Samtycke innebär att finns inget nej, eller inget godkännande så räknas det fortfarande som våldtäkt.

TT

Håller ni med?
3 av 3

Nafisa Ahmed.

Twitter

Det verkar som att många tycker det här med samtycke är väldigt svårt och krångligt, så här är en minst sagt enkel förklaring för de som ännu inte förstått.

En Twitter-användare hyllas nu för sin ursmarta metafor för att förklara samtycke, skriver Daily Mail.

Nafisa Ahmed kände sig frustrerad över det faktum att vissa människor fortfarande inte verkar förstå det enkla konceptet med samtycke och att nej innebär nej.

Hon bestämde sig då för att förklara det en gång för alla. Till sin hjälp använde hon stöld som exempel, och mycket mer uppenbart än så här blir det verkligen inte.

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

Hon blev också tvungen att lägga till en extra kommentar för den som inte förstår att det inte finns någon rätt även om man gått hem tillsammans.

[removed][removed]

TACK Nafisa! Världen behövde det här. Och om du fortfarande inte förstår konceptet med samtycke så kanske du borde ta dig en ordentlig kurs i läsförståelse.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Tyskland nu inför en ny samtyckeslag.

Borde Sverige ha en samtyckeslag?