Andreas mobbades för sina fräknar – nu är han supermodell

Modellen Andreas Holm-Hansen blev mobbad för sitt röda hår, sina fräknar och sina stora öron, men nu hyllas han för sitt utseende istället.


28-åriga Andreas Holm-Hansen från Danmark är ansiktet utåt för en fotobok som exklusivt fotograferat rödhåriga personer. Men Andreas har inte alltid varit lika glad i sin eldiga kalufs, skriver danska Metroxpress.

Under grundskolan mobbades Andreas för både sitt hår men också för sina utstående öron och sina fräknar. Skoltiden beskriver han som en "ensam tid utan några vänner".

– Jag blev mobbad. Jag kände mig utanför och annorlunda och hade inga vänner, för jag var rädd att de skulle göra narr av mig. Jag trodde jag inte kunde få några vänner, så jag var väldigt ensam, berättar han för Metroxpress.

Vändpunkten för Andreas blev när han började intressera sig för teater och tv. Där blev han uppmärksammad och sedd. Många började ge honom komplimanger, något han sög i sig som en tvättsvamp och började bygga ett bättre självförtroende.

– De som jag jobbade med kunde använda mitt röda hår och mina fräknar till något. De såg något speciellt hos mig.

– Självförtroende är skönhet för mig. Man kan tydligt se när någon går med huvudet högt och är stolt över sig själv. Det gör den personen attraktiv och intressant, säger Andreas.

För två och ett halvt år sedan letade han efter modellagenturer i London som sökte modeller med rött hår och då snubblade han över fotografen Thomas Knight. Knight arbetade för tillfället med en bok kallad "Red Hot" som bara innehöll bilder på personer med rött hår. Syftet var att utmana modeindustrins normer och ideal.

Andreas fick en bild i boken, som blev en stor succé. Så Knight bestämde sig för att göra en uppföljare kallad "Red Hot 2". Han ville också arbeta med Andreas igen så Andreas fick åka till London för fotograferingen.

Bilderna var den här gången inspirerade av grekiska gudar, de skulle se bleka och staka ut. Knight blev så nöjd med bilderna på Andreas att han valde att ha honom på bokens framsida, skriver Metroxpress.

Vi kan verkligen förstå varför Knight valde Andreas bild till bokens framsida. Och resten är så att säga... historia.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den här killen som upptäcktes när han jobbade kvällar på Burger King – nu är han supermodell.
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit mobbad någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.