Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marimar föddes med tumör i ansiktet – har stor sminkkanal på Youtube

- 22/08/2016, 20:29 -
Marimar tar internet med storm.

Marimar tar internet med storm.

Instagram

Marimar Quiroa är en skönhetsvloggare som inte liknar någon annan och nu tar hon världen med storm med sitt starka budskap om att acceptera sig själv som man är.

Marimar Quiroa är 22 år och driver en framgångsvikt skönhetskanal på Youtube. Hon vill dessutom förmedla något mycket viktigare – ingen kan ta dina drömmar ifrån dig.

Marimar föddes med en tumör i ansiktet som gör att hon inte kan prata och hon måste äta genom en slang i magen, skriver Cosmopolitan. Men hennes funktionsnedsättning kommer aldrig stå i vägen för den här målmedvetna tjejen.

Hon har också gått igenom flera operationer för att minska storleken på sin käke till vad den är i dag. När hon var yngre skämdes hon så mycket att hon inte vågade visa sig utomhus. I dag är allt annorlunda.

Marimar driver en Youtube-kanal med över 120 000 följare och har 39 000 följare på Instagram. Hon gör mestadels sminkvideos och vloggar. I en intervju med Barcroft TV berättar hon varifrån hon fick styrkan och självförtroendet hon har i dag.

– När jag var liten brukade jag prata med min egen spegelbild, tecknar hon.

– Jag sade att jag var vacker. Jag uppmuntrade mig själv och listade mina positiva egenskaper. Det var så jag lärde mig att acceptera mig själv och vem jag är.

Och det är många som håller med Marimar om att hon är vacker. Hennes sociala medier svämmar över av komplimanger från människor som berömmer hennes sminkningar och kläder. Men hon har också fått utstå en hel del hat.

– Jag har stött på negativa människor både på Youtube och i min vardag. Människor kan säga att jag ser ut som en apa, att min mun är konstig. Jag ser att de stirrar. Då säger jag antingen till dem att sluta eller så ignorerar jag dem, men om folk stirrar på mig så stirrar jag tillbaka. Jag vägrar titta bort förrän de gör det, förklarar hon.

Hon avslutar intervjun med Barcroft TV genom att ge alla andra tjejer som kämpar med självkänslan har hon ett viktigt budskap.

– För mig innebär skönhet att acceptera sig själv för vem man är, och att ignorera vad andra människor säger till dig. Du visar själv upp din egen skönhet, det spelar ingen roll om du inte ser ut som alla andra. Acceptera dig själv som du är.

Om du inte känner dig inspirerad till att börja älska dig själv lite mer nu så kanske du borde haka på något av Marimars tips.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du att du är vacker?