Tisdag 21 Sep
Stockholm

Megan överlevde sjukdomen – nu visar hon hur sjuka skönhetskraven är

Megan visar hur skadliga redigeringsappar kan vara för personer som har dålig självkänsla.
1 av 4
Megan visar hur skadliga redigeringsappar kan vara för personer som har dålig självkänsla. Foto: Instagram
Hon tog en verklig bild på sig själv som hon sedan redigerade för att den skulle bli enligt appen "perfekt".
2 av 4
Hon tog en verklig bild på sig själv som hon sedan redigerade för att den skulle bli enligt appen "perfekt". Foto: Instagram
Megan som hon brukar se ut i vanliga fall.
3 av 4
Megan som hon brukar se ut i vanliga fall. Foto: Instagram
Hon vill visa andra att alla kvinnor är perfekta även om de inte ser ut som de med en "perfekt" kropp enligt normen.
4 av 4
Hon vill visa andra att alla kvinnor är perfekta även om de inte ser ut som de med en "perfekt" kropp enligt normen. Foto: Instagram

Megan har överlevt anorexia. Nu vill hon få andra att inse hur skadliga redigeringsappar kan vara.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Megan Jayne Crabbe, 23, är i dag frisk från sjukdomen anorexia, men det tog år av kamp, slit och gråt att hitta tillbaka och börja älska sig själv efter år av självtortyr, skriver Metro UK.

Hon startade sin hemsida bodyposipanda.com som ett försök att bemöta de, enligt Megan, orimliga och orealistiska skönhetskraven som ställs på kvinnor i dag.


På sin Instagram där hon har 273 000 följare visar hon upp oredigerade bilder på både sig själv och andra kvinnor, för att få bort den stereotypa bilden av hur en kvinnokropp ska se ut.

Speciellt starkt känner hon för redigeringsappar som lovar kvinnor "den perfekta kroppen", genom att göra dem smalare.

I ett inlägg som i dag har gillats över 8000 gånger beskriver hon hur skadliga och manipulativa dessa appar kan vara för personer som har en negativ självbild.

"Några klick. Det var allt som behövdes. Fem minuter på en 'Perfect Body'-app gjorde mig till den storlek jag alltid velat vara, storleken som fyller TV-skärmar och magasin, storleken som människor dör för." skriver hon i inlägget.

"Jag brukade drömma om det här, slita mig själv i stycken och forma min perfekta kropp. Det faktum att det här ens existerar gör mig illamående. Vissa kanske bara ser en harmlös app, jag ser mer lögner, mer manipulation, mer lektioner att svälta oss själva gör oss mer 'perfekta'..."

Sedan ställer hon den absolut viktigaste frågan som vi alla borde ställa oss varje gång vi ser en reklambild i en tidning: "Men hur kan en kropp vara perfekt när den inte ens är verklig?"

Tack för det Megan, världen behövde påminnas om att de flesta personer vi ser i tidningar och på film inte är ser ut så i verkligheten, och att det därför inte är något att sträva efter. Så skit i "perfekt" skönhet och var bara vacker på ditt sätt.

Nyheter24 har tidigare skrivit om sju saker du kan göra för att hjälpa någon som du misstänker har en ätstörning.

Är redigeringsappar skadliga?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela