Han var efterlyst och hade polisens foto som profilbild – gissa vad som hände

Mannen hade bilden från polisens "wanted" affisch som profilbild, och det visade sig vara en mindre bra idé.


Att välja rätt profilbild på Facebook är inte alltid helt lätt, något som Mack Yearwood från Florida fick lära sig förra måndagen, skriver WPBF.

Den underliga historien börjar med att polisen larmades till en brottsplats där en person blivit misshandlad. Polisen fattade snabbt misstankar om att det var 41-årige Yearwood som låg bakom brottet, han hade dock flytt från platsen innan polisen kom dit. De gick då ut med en efterlysning.

När polisen Heather Rothe sedan sökte efter Macks namn insåg hon att det redan fanns en arresteringsorder utfärdad på Yeawood från ett annat land.

Detta ledde till att hon helt enkelt sökte på Mack Yearwood på Google och fick då upp hans Facebook. Till sin förvåning konstaterade hon att Yearwood hade sin mugshot, som också fanns på arresteringsorden, som profilbild.

– Jag fnissade en hel del, ja, säger Rothe till WPBF.

Dagen efter återvände polisen till adressen där misshandeln ägt rum och grep Yearwood misstänkt för båda fallen av misshandel. Men Yearwoods självförvållade otur slutade inte där.

När han väl kommit till polisstationen trillade en påse marijuana ur hans jeansficka, de jeans som han dessutom insisterat på att få ha på sig.

Yearwood är nu även misstänkt för innehav av narkotika, skriver WPBF.

Det som gör hela historien ännu mer komisk är att Macks vänner och familj verkar ha försökt varna honom för det som oundvikligen var på väg att hända. Något som Mack inte verkade bry sig det minsta om.

Bildkälla: Facebook

Nästa gång kanske du ska lyssna mer på dina nära och kära Mack.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att forskning nu kan visa hur mycket din profilbild avslöjar om dig.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du bytt din profilbild för att dina vänner sagt åt dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Efter fakturafusk – chef får gå

Sedlar och vapen runt död man – Israel anklagas

Israeliska agenter låg antagligen bakom ett spektakulärt mord på en libanesisk man med kopplingar till Hizbollah, hävdar landets inrikesminister. Tusentals dollar låg utspridda kring den döda kroppen, som hade "ett stort antal skottskador".

Folklistan kuppar in sig i kommun

Jan Emanuels och Sara Skyttedals nya parti Folklistan tar sig in i kommunfullmäktige i Åtvidaberg, rapporterar Corren.

Tågbolag pausar all trafik i Sverige

Flixtrain pausar all tågtrafik i Sverige. Anledningen är ökad efterfrågan i Tyskland, uppger bolaget på sin sajt.

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Det har varit en tuff period för svenska konsumenter. Men nu ökar köpviljan för första gången sedan 2021. I alla fall på nätet, där branschorganisationen Svensk Handel visar på stigande försäljningssiffror online.

Sverige skickar ny styrka till Röda havet

Försvarsmakten skickar en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag. Insatsen som sådan är naturligtvis inte riskfri, säger försvarsminister Pål Jonson (M).