Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nicolee tog en selfie i hissen – sen upptäckte hon den läskiga detaljen

- 08/09/2016, 21:53 -
Nicolee tog en helt vanlig selfie ensam i en hiss. Men i närbilden på ögat upptäckte hon något riktigt läskigt.
1 av 4

Nicolee tog en helt vanlig selfie ensam i en hiss. Men i närbilden på ögat upptäckte hon något riktigt läskigt.

Privat

Ser du den läskiga detaljen?
2 av 4

Ser du den läskiga detaljen?

Privat

Nicolees inlägg som skapade kommentarstorm.
3 av 4

Nicolees inlägg som skapade kommentarstorm.

Petter Inedahls bok Hemsökt: spökerier i Stockholms län.
4 av 4

Petter Inedahls bok Hemsökt: spökerier i Stockholms län.

Petter Inedahl / Carlssons förlag

Nicolee från Landskrona var helt ensam i hissen när hon tog en selfie. Senare upptäckte hon att hon kanske inte var ensam trots allt.

När Nicolee och hennes vän satt och gick igenom lite mobilkamerabilder nyligen så fick en av Nicolees selfies de två kompisarna att haja till av skräck.

På bilden, som är en närbild av Nicolees öga, syns nämligen något helt främmande. Objektet som speglas i Nicolees öga ser dessutom ser ut som silhuetten av en främmande varelse eller människa.

Bilden togs inne i en hiss där Nicolee var ensam vid tillfället, enligt henne själv.

– Jag blev helt ställd när jag såg bilden och undrade om jag verkligen såg rätt, säger Nicolee till Nyheter24.

Den läskiga bilden fick Nicolee att vända sig till en stor Facebookgrupp för råd och tips kring vad bilden kan tänkas föreställa.Självklart dröjde det inte länge innan reaktionerna började välla in. Det rörde sig om allt från personer som också påstår sig se en mansliknande figur i ögat, till andra som säger att de "bajsar knäck" av rädsla.

En i gruppen ville åka hem till sin mamma och sova. Oavsett om en tror på spökerier eller ej, så är en aldrig för vuxen för att vara mörkrädd.

Bildkälla

Några enstaka personer funderade kring om Nicolee hade förlorat någon som stod henne nära, som kunde tänkas vara hennes skyddsängel. Men de allra flesta försökte hitta logiska förklaringar som exempelvis att det är någon slags reflektion från mobilen.

Bildkälla

Efter alla långa kommentarstrådar med teorier och läskiga slutsatser har Nicolee en egen känsla av vad det kan röra sig om.

– Enligt mig står det en man där, jag får känslan av en man på bilden. Jag tror på att det rör sig om något övernaturligt, då jag har varit med om en del övernaturliga saker tidigare. Men jag var lite osäker på om jag faktiskt såg rätt, så jag blev överraskad när det var många fler som såg samma sak så tydligt, säger Nicolee till Nyheter24.

Hon berättar att hon i sin nuvarande lägenhet har sett en manlig skepnad två gånger, som gick utanför sovrummet.

– Jag har ett gästrum som jag alltid har tyckt att det är obehagligt att gå in i. En dag när vi hade gäster som sov över i det rummet så sa den ena gästen dagen efter att hon under natten hade sett en man och en kvinna bråka och slåss där inne. Därför tror jag att det varit så dålig energi där inne i det rummet, säger Nicolee.

Hon berättar vidare om att hon en dag hörde väldigt tydliga trappsteg i trappen och utanför badrumsdörren hemma.

Bildkälla

– Jag fick panik och trodde verkligen att det var någon som gjort inbrott, så det blev full utryckning till mig. Men dörren var låst och det var ingen där. Det här är bara en del av det som har hänt mig i just den här lägenheten, säger Nicolee avslutningsvis till Nyheter24.

Vad som faktiskt döljer sig i bilden på ögat och vad det kan finnas för naturlig förklaring, det är upp till dig som betraktare att avgöra. Än så länge är mysteriet olöst.

Tycker du också om att läsa om rysare till spökberättelser? Då ska du klicka hem journalisten Petter Inedahls bok Hemsökt : spökerier i Stockholms län.

Där har han samlat spökberättelser från både dåtid och nutid som garanterat ger en och annan kall kår även hos den mest hårdhudade faktapolisen.

Bildkälla: Petter Inedahl/Carlssons förlag

Det här är en redaktionell artikel, med länk via vår partner Prisjakt.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.