Om du ser den här mannen på en dejtingsida ska du springa för livet

- 07/09/2016, 10:27 -
Kontokorts-casanovan har lurat kvinnor på över 400 000 kronor.

Kontokorts-casanovan har lurat kvinnor på över 400 000 kronor.

Polisen/TT

Mannen i fråga kallas för kontokorts-casanovan och har blivit avstängd från flera dejtingsidor och appar.

Michael Brain är ingen du vill stöta på på Tinder. Han är nämligen en av de mest snikna dejtingbedragarna någonsin. Totalt har Michael lurat till sig 40 000 pund, cirka 450 000 kronor från olika offer som han mött på internet, skriver Metro UK.

Hans främsta offer är äldre kvinnor som förlorat sina makar eller som varit med om traumatiska händelser. Genom att berätta falska snyfthistorier om att han själv varit utsatt för sexuella övergrepp och traumatiska förhållanden lyckades Michael nästla sig in i kvinnornas krossade hjärtan, för att sedan lura dem på allt.

På dejtingsidorna skrev han att han var en gammal marinsoldat som fått sina ärr i ansiktet under ett slag vid frontlinjen. Sanningen var att han fick dem när en gasflaska exploderade i hans husvagn.

Via dejtingsidor som Badoo, Plenty of fish och Smooth sökte han upp sina offer och bombarderade dem med komplimanger.

Han ska bland annat ha lurat en 75-årig kvinna att låna ut 230 000 kronor till honom för att han skulle betala räkningar. Pengarna spenderade han sedan på onlinekasinon och alkohol.

Andra kvinnor ska han bara ha tagit kontanter eller smycken ifrån. Enligt polisen kunde Michael ha upp till fyra förhållanden i olika stadier med olika kvinnor – samtidigt.

Men slutet kom även för "kontokorts-casanovan". Han har nu dömts till fyra års fängelse och är bannad från de flesta dejtingsajter och spelsidor för resten av sitt liv, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Daniel som blev utsatt för Sveriges sämsta bedragare.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du blivit lurad av en dejt någon gång?