McKenzie Gill önskade sig en alldeles speciell tårta till sin 18-årsdag.
McKenzie Gill önskade sig en alldeles speciell tårta till sin 18-årsdag. - Foto: Facebook / Instagram

Hon önskade sig tårta med Trump i 18-årspresent – men bageriet vägrade

Make America cake again, eller hur var det nu? Allt McKenzie Gill önskade sig på sin 18-årsdag var en Trumptårta för att fira sin rösträtt.


Tonåringen McKenzie Gill såg fram emot att få fira sin 18-årsdag med en alldeles speciell födelsedagstårta, för att samtidigt hylla sitt första valdeltagande i år.

Men när hon besökte bageriavdelningen på Albertsons stormarknad i Bossier City, Louisiana i USA så blev det tvärstopp.

Anledningen?

Hon ville att tårtan skulle prydas med texten "TRUMP 2016".


Kränkt över personalens bemötande delade McKenzie med sig av sin upplevelse på Facebook, på väg därifrån.


Hennes inlägg fick snart hundratals delningar, reaktioner och kommentarer. Hennes medsympatisörer tyckte generellt att det var vansinnigt att en kund inte har rätt att själv välja tårtmotiv, utan att personalen ska lägga in sina egna värderingar i det.

Andra menade att det är upp till butiker att sätta sina egna policys, så länge det inte är diskriminerande enligt lag.

Händelsen blåstes snabbt upp till en jättesnöboll och McKenzie blev snart intervjuad i både TV och tidningar om det som inträffade.


De högervridna mediekanalerna drog paralleller till en incident från 2013 som Nyheter24 har skrivit om tidigare. Då tilläts inte ett samkönat par att beställa en bröllopstårta, varpå bageriet stämdes på 135 000 dollar.


Kommentarsfälten till McKenzies inlägg och olika nyhetsartiklar har fullständigt svämmats över av hat mot stormarknaden Albertsons och Trumpanhängare uppmanar till bojkott.

Efter all uppmärksamhet i media har Conny Yeates, talesperson för Albertsons, gått ut med en officiell ursäkt och förklaring:

"Bageripersonalen missuppfattade våra regler kring copyrightskyddade fraser och kunden blev därför felaktigt upplyst om att hon inte kunde få sitt önskemål tillgodosett. Vi tar gladeligen emot hennes beställning enligt önskemål."

Det hela slutade med att McKenzie köpte tårtan från ett annat bageri.


Missa inte den fantastiska tårtan som Caroline från Tranemo gjorde till sin sambo när han var tråkig och bara önskade sig pengar i 30-årspresent. En annan oförglömlig tårta är den som Natalie gjorde till sin sambo som ursäkt för en riktig brakare.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har kunden alltid rätt?
Tack för din röst!