​Haider, 23, och Ghid, 24, har gått ner väldigt mycket i vikt.
1 av 6
​Haider, 23, och Ghid, 24, har gått ner väldigt mycket i vikt. - Foto: Privat
Paret hittade varandra efter att ha gått ner i vikt.
2 av 6
Paret hittade varandra efter att ha gått ner i vikt. - Foto: Privat
Ghid vägde 95 kilo och har nu gått ner 35 kilo.
3 av 6
Ghid vägde 95 kilo och har nu gått ner 35 kilo. - Foto: Privat
Haider vägde 160 kilo och har nu gått ner 65 kilo.
4 av 6
Haider vägde 160 kilo och har nu gått ner 65 kilo. - Foto: Privat
Haider och Ghid.
5 av 6
Haider och Ghid. - Foto: Privat
Både menar att det är underbart att ha hittat någon som suttit i samma situation.
6 av 6
Både menar att det är underbart att ha hittat någon som suttit i samma situation. - Foto: Privat

De förändrade sina liv och blev kära – har gått ner över 100 kilo tillsammans

Paret berättar hur skönt det är att ha träffat någon som verkligen förstår ens bakgrund.


Haider, 24, och Ghid, 24, hittade varandra efter att ha genomfört sina livs resor. Båda har varit kraftiga hela livet och blivit utsatta för mobbning.

Tillsammans har paret nu gått ner över hundra kilo och berättar att deras liv är helt förändrade. Parets resor har sett olika ut. Haider vägde 160 kilo när han började. Han tränade sex dagar i veckan och förändrade sin kost helt.

– Jag tappade 65 kilo på sex månader. Men det var en tuff period. I början brukade folk skratta åt mig när jag var på gymmet men efter ett tag lärde jag känna några killar som jag kunde träna med och allt blev bättre. När man ser att träningen ger resultat så kan man inte sluta, säger Haider till Nyheter24.

Men det är inte bara ett hälsosamt liv han har vunnit utan även förmågan att kunna känna sig självsäker.

– Förut var jag noll procent självsäker och i dag är jag det till hundra procent. Jag kan ha på mig snygga kläder, känna mig trygg i mig själv. Det är en riktig skillnad på personen jag är i dag. Jag har aldrig varit en förebild men nu får jag höra det av personer och det är så kul, säger han.

Ghid vägde 95 kilo när hon insåg att hon ville göra något åt sin vikt. Hon hade tidigare pratat med flera läkare om att få göra en gastric bypass. Men hos varje läkare blev hon nekad operationen och till slut sökte hon sig till en privatklinik och utförde operationen. På ungefär nio månader tappade hon 35 kilo.

– Efter operationen var det lite jobbigt eftersom man inte vet vad man kan äta och inte riktigt känner sin magsäck. Men jag klarade det och tog mig igenom det och i dag är jag mer självsäker än jag någonsin varit. Jag kan gå in i en butik och prova vad jag vill. Jag kan känna mig snygg och det gjorde jag inte förut, säger Ghid.

Hon berättar att hon i dag får höra att folk tycker att hon har gjort en imponerande resa. Folk som träffat henne innan känner inte igen henne.

– Jag känner mig mycket mer levande och känner att jag kan ha på mig vad som helst, säger hon.

Ghid och Haider menar att det är så underbart att de har funnit varandra eftersom de verkligen förstår varandra och har varit i samma situation båda två.

– Haider har hjälpt mig med träningen och han motiverar verkligen mig. Innan jag träffade honom så kändes det jobbigt över att behöva visa min kropp för någon eftersom den fortfarande inte är perfekt. Men han bryr sig inte om jag har bristningar eller inte har en fast mage. Vi kan förstå varandra och prata om allt, säger Ghid.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!