Skolan hade homofobisk fråga på matteprovet – då rasade eleverna

- 19/09/2016, 19:56
Elever och föräldrar rasade över den homofobiska frågan.
1 av 3

Elever och föräldrar rasade över den homofobiska frågan.

Facebook / Giphy

Skolan bad snabbt om ursäkt. Men hur har de kunnat missa det här dravlet?
2 av 3

Skolan bad snabbt om ursäkt. Men hur har de kunnat missa det här dravlet?

Facebook

Homofobi hör inte hemma någonstans.
3 av 3

Homofobi hör inte hemma någonstans.

TT NYHETSBYRÅN

Skolans ansvarige hälsar att läraren som utformade frågan inte längre är kvar – och hyllas nu för sitt starta ställningstagande.

En skola för killar i Storbritannien, The Royal Grammar School i High Wycombe, Buckinghamshire, möttes av hård kritik när eleverna på en av mattefrågorna fick en riktig homofobisk fråga.

Facebook

Översatt står det "Om det i en stad finns 70 procent män som är gifta med 90 procent av kvinnorna (och varje giftermål är mellan en man och en kvinna precis som Gud menade att det skulle vara när han skapade människor som man och kvinna) vilken procentsats av de vuxna medborgarna är gifta?".

Bilden på mattetestet blev snabbt viral och skolan erkände sedan att det mycket riktigt var en fråga från skolans senaste matteprov. Det drogs snabbt in och skolan bad om ursäkt samt menade att testet var utformat av en pensionerad lärare, skriver brittiska Metro.

En förälder blev riktigt upprörd och kallade provet för "homofobiskt" och hade någonting emot HBTQ-rörelsen. Philip Wayne, som jobbar på skolan, bad om ursäkt med orden: "jag ber om ursäkt och för all anstöt det har väckt för personal och elever".

Några av eleverna reagerade snabbt och gav sedan provet till lärarna som snabbt reagerade. Philip Wayne lägger också till att läraren, som ibland jobbar på frivillig basis, som utformade testet inte är välkommen tillbaka till skolan, skriver brittiska Metro.

Giphy

Läs också om 12-åringen som hyllas för att ha ställt sig i vägen för ett homofobiskt demonstrationståg – eller om homofober som försökte stoppa ett HBTQ-event, men som istället lyckades att samla in rekordsummor i stöd.