Fredag 24 Sep
Stockholm

Kompisens mamma kallade Anna för tjock – fick den perfekta hämnden

Anna, 20, ägde en fatshameande mamma på ett sätt som får oss att vilja buga för mästaren.
1 av 4
Anna, 20, ägde en fatshameande mamma på ett sätt som får oss att vilja buga för mästaren. Foto: Privat / TT BILD
På ett kalas i barndomen blev Anna erbjuden sockerfri glass, speciellt till henne. Något hon tyckte var oerhört kränkande.
2 av 4
På ett kalas i barndomen blev Anna erbjuden sockerfri glass, speciellt till henne. Något hon tyckte var oerhört kränkande. Foto: TT BILD
Tio år senare fick Anna chansen att totalt äga mamman med den sockerfria glassen.
3 av 4
Tio år senare fick Anna chansen att totalt äga mamman med den sockerfria glassen. Foto: Privat
4 av 4

Tio år efter kalasförnedringen fick Anna, 20, sin briljanta hämnd. Nu hyllas hennes smarta kommentar av tusentals.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hur många gånger har en inte varit med om en situation där en tänkt efteråt "om jag bara hade.."?

Det kan vara allt från att dra till med det perfekt tajmade skämtet eller få till snappigaste comebacken på spydiga kommentarer.

Någon som verkligen lyckades få till den mest episka stöten någonsin är Anna, 20 år, från "en typisk liten håla" i södra Sverige.


– När jag var liten fick jag höra från andra att jag var tjock. Jag fick stora höfter väldigt tidigt och de andra retade mig och sa saker i stil med "här kommer Anna med sin breda last". Men jag kunde springa, hoppa och leka minst lika bra som vilket annat barn som helst, säger Anna till Nyheter24.

Som 10-åring var hon på kalas hos en klasskompis. Alla barn skulle bli bjudna på glass. Då tog mamman i familjen med sig Anna åt sidan i köket och sa att hon hade en alldeles speciell glass just till Anna.

Bildkälla: TT BILD

Det som mötte henne var en glassbytta med texten "sockerfri" tryckt med stora bokstäver på locket.

– Jag sa till henne att jag kan äta vanlig glass, men hon insisterade på att den här skulle vara nyttigare och bättre för mig. Jag blev så arg och ledsen, säger Anna.

Hon började gråta och ville åka hem, men mamman bad henne stanna och sa att hon bara försökte vara snäll. Resten av kalaset spenderade Anna på en stol, gråtandes för sig själv.

Händelsen har hon burit med sig halva sitt liv nu och förödmjukelsen har satt sina spår.

– I efterhand har jag tänkt ”hade hon verkligen köpt glassen speciellt till mig, eller hade hon den hemma redan?” För då är det ju ännu värre, om hon köpte den specifikt till mig. Det var ju inte som att jag hade diabetes eller så. Det har gnagt i mig mycket, tanken på om det var någon slags planerad kupp, säger Anna.

Hopp tio år framåt i tiden till i söndags förmiddag. Anna drar till den lokala matbutiken för att köpa lite chips, en typisk söndagscraving.

Inne i butiken ser hon en dam som står och gräver i glassdisken och väljer mellan gammeldags vanilj eller chokladkross. Anna känner igen den veliga glassletaren, det är den fatshameande mamman från kalaset.

– Jag kan inte motstå impulsen, det hon gjorde mot mig hade gnagt inom mig i så många år och när jag såg henne vällde alla känslor upp. Ilska, skam och förödmjukelse. Jag ville liksom säga att "du var en jävel då", säger Anna.

Istället lutar sig Anna fram, lägger en hand på mammans axel och sträcker fram ett paket sockerfri glass levererad med den perfekta comebacken, tio år senare:

– Du ska nog ha den här. Den är speciellt till dig.

Mamman såg helt förfärad ut, enligt Anna.

– Hon kände säkert igen mig. Jag kände bara att jag har inget mer att säga nu, nu tar jag mina chips och går iväg, säger Anna nöjt med ett skratt.

Efter glassincidenten delade Anna med sig av sin berättelse i ett inlägg på Facebook, som sen delades vidare i den populära Facebookgruppen Dr Status. Där gillades inlägget på kort tid av över 2 000 personer, som glatt kunde konstatera att karma verkligen är en bitch.


Någon annan som kom på en riktigt episk hämnd, är Sanna från Hofors som gjorde en briljant motaktion mot nazistiska Nordfront. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Skulle du också hämnas någon som varit elak mot dig?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela