Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här får sonen veta att mamman dött av en överdos – pappan filmar allt

- 13/10/2016, 19:45 -

Det hjärtskärande filmklippet har fått över 30 miljoner visningar på bara några dagar. Nu menar många att pappan gick för långt.

Brenden Bickerstaff-Clark är en ung pappa från Youngstown, Ohio i USA. Han kämpar för närvarande med att hålla sig fri från drogmissbruk.

Bara i Sverige leder överdoser av heroin till tusentals dödsfall årligen.

Nu har den kraftigt beroendeframkallande drogen skördat ytterligare ett liv: mamman till Brendens Bickerstaff-Clarks åttaårige son.

Brendan själv gav beskedet till deras barn om att mamman hade dött. Det oerhört hjärtskärande ögonblicket filmades och publicerades sedan på Facebook, helt ocensurerat.

I inlägget som riktar sig till andra missbrukande föräldrar har Brenden skrivit:

"I dag behövde jag berätta för min åttaårige son att hans mamma dog av en överdos i går kväll. Det är så här konsekvenserna och verkligheten ser ut med vår sjukdom. Låt inte den här sjukdomen vara anledningen till att någon måste berätta för ditt barn att du har dött på grund av droger.

Det här var något av det svåraste jag någonsin har behövt gå igenom. Min son har ingen mamma på grund av heroin.

Snälla sök hjälp så att våra barn inte behöver lida. Det här är inte iscensatt. Det här är på riktigt. Jag lät en person filma det här så att missbrukare med barn får se hur allvarlig den här epidemin är. Jag är själv en tillfrisknande missbrukare och har varit fri från droger i 94 dagar i dag. Snälla dela filmklippet, så kanske vi kan rädda ett barns förälders liv."

Under bara några dagar har klippet fått över 31 miljoner visningar på Facebook och hundratusentals kommentarer.

Många är märkbart tagna över det hjärtskärande filmklippet och hyllar Brendan för hans starka inlägg i debatten.


Men hans filmklipp har också mötts av massiv kritik, av personer som tycker att det är respektlöst som förälder att filma ett barn i en så utsatt och känslig situation, som borde hållas privat.


Åsikterna är delade och river upp många starka känslor. Men en sak är säker, Brendans video kommer inte bli bortglömd i första taget.

Och förhoppningsvis kan den göra den skillnad han hoppades på när han publicerade videon, för den som orkar ta sig igenom hela filmklippet.

Varning utfärdas för väldigt känsliga scener.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den uppmärksammade bilden på barnet som hittades i en bil tillsammans med sina föräldrar som hade överdoserat heroin. Här berättar mamman om tiden efter att bilden togs.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Var det rätt beslut av pappan att filma dödsbeskedet?