Stef, 20, har genomgått lång och dyr operation: "Kan äntligen se mig i spegeln"

Äntligen har Youtube-stjärnan Stef Sanjari fått genomgå en operation som ska få henne "att se ut som hon gör i hjärnan".


Den populära youtubern Stef Sanjari, 20, har 400 000 följare och brukar dela med sig av skönhetstips och detaljer från sitt privatliv. Nu delar hon med sig av detaljer från en extremt personlig upplevelse i sitt liv.

Instagram

Hon genomgick nämligen nyligen en operation som ska göra ansiktet mer feminint. Operationen heter "facial feminisation surgery" eller "FFS" och är många transkvinnors sätt att få bort eventuella maskulina drag i ansiktet.

Stef har delat en video där hon pratar innan och efter operationen. Hon ser det som ett stort steg i sin transresa efter att under ett års tid tagit östrogen dagligen.

Operationen är dock dyr och kostar drygt 300 000 kronor. Den utgörs av en plastikoperation där läkaren jobbar med att skulptera ansiktet för en mer feminin look och tar upp till sex timmar.



För att få pengar till operationen så har Stef samlat in pengar via en insamling på GoFundMe där hon skriver:

"Personligen när jag kollar mig själv i spegeln så är det som att tappa allt sparat minne på ett spel. Du går bakåt och får aldrig nå din fulla potential. Det är extremt frustrerande att inte se dig själv i spegeln som du ser dig i huvudet".


Hon berättar också att hon ofta brukar photoshoppa sina bilder för att se mer feminin ut, eller vad samhället ser som feminint, skriver Independent.

I videon säger Stef att hon känner sig extremt glad och tacksam för alla som samlat in pengar och är samtidigt väldigt nöjd med resultatet av operationen.

Instagram

Läs en intervju med Cameron från Idol efter att han kom ut som trans – eller läs om Jamie och Harry som blev kära i varandra efter att båda kom ut som trans.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!