Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fruktansvärda nyheter – nästa säsong av Skam går inte att se i Sverige

- 13/01/2017, 13:32 -
Den norska ungdomsserien Skam har tagit världen med storm.
1 av 2

Den norska ungdomsserien Skam har tagit världen med storm.

NRK

Vi håller med dig Magnus. Världen är orättvis.
2 av 2

Vi håller med dig Magnus. Världen är orättvis.

NRK

Vi önskar att det var ett brutalt skämt, men tyvärr är det inte så. Det är blodigt allvar

Okej, vid det här laget borde alla vara på det klara med vad Skam är för något. Den norska ungdomsserien har tagit typ hela världen med storm, och i Sverige kan man se de tre första säsongerna på SVT Play.

Men många svenska fans har tittat på serien på norska kanalen NRK:s playtjänst. Detta då man helt enkelt inte orkat vänta på att SVT ska plocka in serien.

Men nu kommer alltså ett förkrossande besked: det kommer inte att gå att se Skam på NRK om du befinner dig utanför Norge. Typ i Sverige, alltså.

Men varför är det så här? Jo, det handlar om musikrättigheter. Det är ju gott om bra låtar i Skam, och NRK har helt enkelt inte rättigheter till musiken som sträcker sig utanför landets gränser.


De tre första säsongerna finns ju att se på SVT, men värre blir det med säsong fyra. Den ska enligt uppgifter vara på gång, och ska ha premiär i vår (och en viss populär karaktär kommer kanske inte att vara med). Men i Sverige får vi kanske vänta ännu längre, beroende på när SVT tar in serien.

Och vem vet hur länge det kan dröja.

Vi håller med dig Magnus. Bildkälla: NRK

Läs också om svenska Johan som fick besöka den legendariska Skam-lägenheten – och träffa "Even".

/
/
NRK
/
SVT