Fruktansvärda nyheter – nästa säsong av Skam går inte att se i Sverige

Vi önskar att det var ett brutalt skämt, men tyvärr är det inte så. Det är blodigt allvar


Okej, vid det här laget borde alla vara på det klara med vad Skam är för något. Den norska ungdomsserien har tagit typ hela världen med storm, och i Sverige kan man se de tre första säsongerna på SVT Play.

Men många svenska fans har tittat på serien på norska kanalen NRK:s playtjänst. Detta då man helt enkelt inte orkat vänta på att SVT ska plocka in serien.

Men nu kommer alltså ett förkrossande besked: det kommer inte att gå att se Skam på NRK om du befinner dig utanför Norge. Typ i Sverige, alltså.

Men varför är det så här? Jo, det handlar om musikrättigheter. Det är ju gott om bra låtar i Skam, och NRK har helt enkelt inte rättigheter till musiken som sträcker sig utanför landets gränser.


De tre första säsongerna finns ju att se på SVT, men värre blir det med säsong fyra. Den ska enligt uppgifter vara på gång, och ska ha premiär i vår (och en viss populär karaktär kommer kanske inte att vara med). Men i Sverige får vi kanske vänta ännu längre, beroende på när SVT tar in serien.

Och vem vet hur länge det kan dröja.

Vi håller med dig Magnus. Bildkälla: NRK

Läs också om svenska Johan som fick besöka den legendariska Skam-lägenheten – och träffa "Even".

/
/
NRK
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.